Hjem Nyheter Trysilhus og Drammen havn samarbeider tett

Trysilhus og Drammen havn samarbeider tett

På havna i Drammen har det vært losset boligmoduler fra skipet «Kurland» i ett år. Modulene fraktes til Sande sentrum der boligblokkene har reist seg i rekordfart. Modulene er produsert i Estland og transportert med båt til Drammen. Kun den siste etappen, de få kilometerne fra havna i Drammen til byggeplassen i Sande sentrum, foregår på vei.

– Drammen havn spiller en viktig rolle for logistikken i dette prosjektet. Modulene kommer samlet på én båt og kan bli fraktet kontinuerlig ut på byggeplassen. Der monteres modulene fortløpende slik at hele bygget med leiligheter i fem etasjer er på plass i løpet av tre dager. Hele prosessen med leveranse og montering har gått smidig og i henhold til planen, uttaler prosjektleder Terje Jansson Nyrud i Trysilhus.

– Båttransporten for Trysilhus viser at det er mulig for regionens bedrifter å velge miljøvennlig transport, uttaler assisterende havnedirektør Ivar Vannebo. Han opplyser at skipets agent er Bergenhus Shipping, og at det er Drammen Shipping som har ansvaret for lossingen av fartøyet.

Modulene til boligprosjektet Bergbakken i Sande sentrum er produsert i Estland av selskapet Kodumaja, spesialist på å bygge fabrikkproduserte leilighetsmoduler. Siden 1995 har selskapet levert mer enn 8.000 leiligheter og eneboliger, mange av disse til det norske markedet.

– Leilighetene kommer så godt som ferdig innredet med bad, kjøkkeninnredning, ferdig malte vegger og stort sett ferdig lagte gulv. På byggeplassen sammenkobles modulene og arbeidet med alle tekniske installasjoner utføres. I tillegg kommer innvendig og utvendig ferdiggjøring, sier Nyrud.

Boligprosjektet Bergbakken består av tre bygg og totalt 58 leiligheter. Bygg A ble levert og montert på denne måten i oktober, mens bygg B ble ferdigstilt i mars og nå er det altså siste del av bygg C som blir levert. Siste last kommer til Drammen 8. juli.

53 av de 58 leilighetene er allerede solgt.

– Men vi gir oss ikke der. Fra sensommeren begynner vi med et nytt prosjekt på Vingetomta, også det i Sande. Der starter vi med parkeringskjeller, og fortsetter med totalt 44 leiligheter fordelt på to etapper, forklarer Nyrud i Trysilhus.

En stor del av disse leilighetene vil også komme sjøveien.

[email protected]