Hjem Kultur Turnestart for Jonas Fjeld

Turnestart for Jonas Fjeld

Jonas Fjeld

Første del av Norgesturneen har premiere i Ibsenhuset i Skien onsdag 5. februar. Dagen etter spiller duoen, Jonas Fjeld og Judy Collins sammen med Chatham County Line og Russell Walden konsert i Modum kulturhus før en dobbeltkonsert i Operaen lørdag 8. februar og Ullensaker Kulturhus på Jessheim søndag 9. februar. Turneen toppes med seks konserter i hjembyen Drammen, tirsdag 11., onsdag 12., søndag 16. og mandag 17. februar i Drammens Teater.

LES OGSÅ: Jonas Fjeld med amerika-suksess på Norgesturné

Samarbeidet med den amerikanske artisten, Judy Collins, kom i gang for to år siden etter at Jonas Fjeld hadde mottatt en forespørsel fra hennes manager, Kathrine DePaul. I sommerhuset i Sverige begynte Jonas Fjeld arbeidet med å skrive musikken til fire av sporene på albumet «Winter Stories» sommeren 2018.

Jeg var opptatt av at dette ikke skulle bli et nytt «Best of»-album hvor vi spiller gamle sanger en gang til. Det er mer interessant å gi ut nytt materiale, forteller drammensartisten og røper at den eneste beskjeden han fikk av managementet var at «Angel In The Snow» («Engler i sneen») måtte være med på albumet.

At albumet kom til å få høste vanvittig gode tilbakemeldinger fra både publikum og musikk kritikere i USA, England og Norge er over all forventning, ifølge drammensartisten.

Vi hørte at albumet kom til å låte fint, men at det kom til å bli så godt mottatt var jeg ikke forberedt på, sier Jonas Fjeld, om albumet som fortsatt ligger på en topplassering på Bluegrass-listen til Billboard, avslutter Fjeld.