Hjem Sport Turnglede i Drammen

Turnglede i Drammen

For å gjennomføre turnkonkurransen raskest mulig, ble alle de fire apparatene kjørt parallelt. Derfor ble det noen hektiske timer for både små og store turnere. Særlig for 12-årige Lile Lykke Ramberg som først var dommer for de yngste gymnastene, for deretter å vinne bomøvelsen og få andreplass i de tre andre apparatene noen timer seinere. Ikke nok med, bomkarakteren hennes på 13,80 ble kåret til Drammens Turnforening Challenges høyeste karakter uansett klasse og apparat!

Rangerte ikke de yngste
På de aller yngste jentene er det verken karakterer eller rangering, men de får et diplom med et merke på hva som viser hva de har vært flinke til i øvelsen. Her må det nevnes at selv de minste jentene må opp på bommen.

Det er en krevende øvelse, for høyden på bommen fra gulvet er 1,25 meter. Den er fem meter lang, men kun ti cm bred. Derfor er det ikke like gøy stadig å falle ned. Likevel er det her som ellers, øving gjør mester. Uansett fikk alle jentene deltagerpokaler i sine klasser under premeieutdelingen til slutt. 

Vant alle øvelsene 
Drammens Turnforenings apparatturnkonkurranse var for alle turnere, topp som bredde for store som små. For aspiranter (6 til 10 år) deltok hele 58 gymnaster, mens det var 44 jenter i pulje 2 (rekrutter og stige, 11 år +). Med til sammen 102 startende som skulle gjennom fire apparater, så sier det seg selv at dette må ta litt tid. 

I tillegg til Lile Lykke Ramberg fra arrangørklubben, gjorde også Veronika Ringvold det meget sterkt på hjemmebane.  I 13-årsklassen vant hun alle øvelsene og oppnådde så høye karakterer som 13,20 i frittstående og 13,10 i bom. 

[email protected]