Hjem Nyheter Ubrukt fyrverkeri skal ikke i restavfallet

Ubrukt fyrverkeri skal ikke i restavfallet

Ubrukt eller udetonert fyrverkeri inneholder eksplosiver og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Derfor skal ubrukt og udetonert fyrverkeri leveres tilbake til en fyrverkeriforhandler. 

– Alle fyrverkeriforhandlere skal ta imot egne og tilsvarende varer. Det betyr at du ikke må ta fyrverkeriet tilbake til akkurat den butikken du kjøpte det i. Navnet til importøren eller produsenten skal stå på fyrverkeriet og du kan kontakte dem for å få informasjon om hvor ubrukt fyrverkeri kan leveres, sier Marte Brændsrud, kommunikasjonssjef i RfD.

– Handel med fyrverkeri skal skje fra en forhandler som har et fast utsalgssted med vanlig åpningstid. Dersom handelen skjer fra et midlertidig utsalgssted, som en utendørs bod eller lignende, skal det være tydelig hvilken butikk denne boden er knyttet til. Dersom butikken ikke vil vedkjenne seg fyrverkerisalget etter nyttår må man informere brannvesenet i kommunen, sier fungerende avdelingsdirektør Ann Christin Olsen-Haines i Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB).

– Fyrverkeri som ikke ble brukt eller ikke ville ta fyr på nyttårsaften, utgjør brannfare hvis det kastes i restavfallet og blir med videre til et avfallsanlegg hvor det eksempelvis blir kvernet og kan ta fyr. Vi har heller ikke tillatelse til å ta imot ubrukt fyrverkeri på gjenvinningsstasjonene, sier Brændsrud.

Restene etter fyrverkeriet som ble skutt opp eller satt fyr på på nyttårsaften, kan imidlertid kastes i restavfallsbeholderen hjemme.

[email protected]