Hjem Nyheter Ungdommer med nye grader i kampsport

Ungdommer med nye grader i kampsport

Daniel Amelin og Selma Sophie Bråthen, forøvrig datter av hoppsjef Claes Brede Bråthen, testet og klarte begge 1. Grad Sort Barn i Chuck Norris System, mens Aida Plecan og Shaun Vincent Arano Berntsen testet og klarte til 3. Grad Sort i Chuck Norris System.

Aida og Shaun er to helt fantastiske ungdommer som er et forbilde for mange barn og andre ungdommer i distriktet gjennom sin unike innsats over snart ni år. Begge to har trent fire til fem ganger i uken og de trener begge to alle stilarter som AESIR Academy tilbyr. Ved siden av Chuck Norris System trener de Krav Maga, BJJ, MMA, Kickboxing, Karatevåpen og Pambuan Tactical Arnis.

Tøffeste jenta

Shaun Vincent er hovedinstruktør Kenneth Fjelds stesønn og ble i fjor verdensmester i Chuck Norris System Pointfighting i Las Vegas. Aida Plecan har Fjeld fulgt helt siden fra før hun var seks år. – Hun er rett og slett den tøffeste jenta jeg har trent, sier Fjeld som er hovedinstruktør og styreformann for United Fighting Arts Federation (UFAF), region Europe.

Trening og atter trening er viktig for å bli god i kampsport. Foto: Privat

Aida og Shaun imponerte stort med sine ferdigheter og sin styrke. – Som disse ungdommenes instruktør må jeg bare si at jeg utrolig imponert og superstolt. 3. Grad har et kjempepensum på hele 10 sider. De må mestre tradisjonell Karate, selvforsvar på bakken, selvforsvar stående med over 30 praktiske applikasjoner, kampteknikker, sparringsteknikk, selvforsvar mot knivangrep og mye mer, sier Kenneth Fjeld.

Etter denne testen vil de to ha tre år med trening frem til 4. Grad Sort, og Fjeld håper de kan bli til Mestere i Chuck Norris System om ca. 7 år. De vil da kunne bli noen av de yngste Mesterne i Chuck Norris System noensinne.

[email protected]