Hjem Nyheter Unge fans heiet fram Kristine på Konnerud

Unge fans heiet fram Kristine på Konnerud

Bra Kristine, alle de andre er bak deg! Konnerudløperens største idoler, men blant de minste i høyde, var nok gjengen fra Strømsø. – Vi heia på Kristine, for Ann Kristin, moren hennes, jobber hos oss som barne- og ungdomsarbeider, sier Siri Lærum, pedagogisk leder på avdelingen til  5- og 6-åringene i Strømsø barnehage. 

Barnehagebarna reiste miljøvennlig med buss til og fra skisprinten. – Det var heldigvis mange busser som kjørte, så det var god plass til hele gjengen vår. I Svensedammen barnehage fikk vi boller og kullsyrevann, lekte og hørte på musikk, sier Lærum. Etter lunsjen gikk smårollingene ned til gjerdet og fant en perfekt plass hvor de fikk sett mye av løpet. 

Kristine Stavås Skistad i tet under onsdagens verdenscupsprint på Konnerud.

At et verdenscupløp i langrenn setter sine spor i et lite barnesinn er det ingen tvil om. – På hjemturen snakket nesten alle om at de skulle kjøpe seg ski og at de skulle bli like gode som Kristine når de blir store. Et av barna mente at det aller kuleste Kristine Stavås Skistad gjorde, var når hun skled nederst i bakken samtidig som hun svingte!

Barna var veldig imponerte over Kristine, forteller Lærum fra Strømsø barnehage.  Vel hjemme i barnehagen satte de på semifinalen på storskjerm og heiet den lokale helten videre fram. Derfor var det mange fra «Dompapene» og «Hakkespettene» som etter en nokså slitsom dag drømte søtt på kvelden om å bli skistjerne.

[email protected]