Hjem Nyheter – Unngå kilometertabben

– Unngå kilometertabben

Og med forberedt mener de selvsagt bilen.

– Mye kan skje på tur. Spesielt viktig er det at forsikringen er i orden. Drøy heller ikke den servicen du lenge har utsatt. Annet kan koste deg dyrt, sier Alem Dulic (40) fra Rundtom (bildet).

Betal i tide

Og dyrt blir det hvis du enten har for kort kjørelengde eller om forsikringen ikke er betalt.

– Da vil forsikringsselskapene kunne gi deg avkortet utbetaling om uhellet er ute. Vær nøye og ærlig med deg selv overfor ditt forsikringsselskap, råder han.

De som har bil i garantitiden må også gå et par runder. Varigheten på garantien settes utfra antall år eller antall kilometer bilen har kjørt, eventuelt det som inntreffer først.  

– Nærmer bilen seg utløp på kilometer er det smart å fremme eventuelle garantikrav før du kjører på ferie, sier Dulic.

I garantitiden er det vel så viktig å tenke på servicen. Hvis bilen nærmer seg servicetid, er det alltid lurt å gjøre dette før du legger ut på ferie.

– Jeg tror mange av våre kunder har skjønt akkurat det. Men langt fra alle, sier han.

Ingen permitterte

Alem Dulic er selv svært tilfreds med at NAF-senteret på Åssiden har sluppet unna permitteringer under koronaperioden. I dag har de mer å gjøre enn noen gang.

– Vi har fullbooket og vel så det. Dels fordi EU-kontroller ble utsatt av veivesenet i koronatiden, men også fordi jeg tror mange forstår viktigheten av å ferdes trygt på veiene.

De aller fleste kundene på NAF-senteret ønsker EU-kontroll, kjøpstest eller reparasjon.

– Vi er fullbooket, og opptil 10 til 14 dagers ventetid. Derfor oppfordrer jeg også alle dem som skal på bilferie om å avtale tid i god tid før ferien, sier Dulic.

Barn og bikkjer i bil

Før Alem Dulic fikk daglig leder-jobben på Åssiden, arbeidet han åtte år i NAFs veitjeneste. Der opplevde han et annet skremmende fenomen han har lyst til å minne om før ferie og varme sommerdager i Norge.

– Mange voksne er uforsiktige når de har egne ærender, og setter ofte igjen barn og bikkjer i bilene sine mitt i solsteken. Flere ganger hver eneste uke måtte vi dirke opp låser med barn eller bikkjer i bilene. Dette er direkte farlig, og en sak jeg aldri får minnet folk nok om, sier Alem Dulic.

[email protected]