Hjem Nyheter Utebadet stengt i sommer

Utebadet stengt i sommer

– Vi håper på forståelse for dette i denne perioden som er preget av pandemien, sier Kristina Vinda, daglig leder ved Drammensbadet.

På grunn av all usikkerheten som fortsatt råder knyttet til koronapandemien og den store kostnaden det er å åpne hele badeanlegget, har Drammensbadets styre vedtatt at utebassengene ikke vil kunne åpnes i år.

I stedet legger Drammensbadet opp til å bade inne, og eventuelt nyte sol og lek ute på et avgrenset område utendørs.

Den 30. april informerte regjeringen om at den hadde en intensjon om at badeanlegg kan åpne for publikum fra 15. juni, dersom tiltak for smittevern kan ivaretas. Eventuelle begrensninger på antall gjester og mulige andre restriksjoner som badeanlegg vil måtte rette seg etter, er fortsatt uklart.

Det ventes fortsatt på en veileder fra regjeringen i forhold til hvordan badeanlegg skal håndtere dette på en forsvarlig måte. Badelandenes interesseorganisasjon jobber for at det skal lages en bransjestandard for alle badeanlegg og deretter vil Drammensbadet kunne gjøre lokale tilpasninger.

Dersom garderober og dusj ikke kan benyttes, vil det gi store utfordringer knyttet til hygiene. Drammensbadet bruker klor som desinfisering i badevannet, og gjester vasker seg med såpe i dusjene før de bader. Dette skal sikre at de hygienekravene overholdes. Akkurat som det i disse tider er svært viktig med god håndvask, er det viktig at brukere av et badeanlegg er nøye med kroppsvask.

– Vi jobber med å finne løsninger på våre utfordringer knyttet til åpning av anlegget for å ivareta smittevernet og tilrettelegge slik at én meter avstand mellom gjester kan overholdes. Vi er i dialog med beredskapssjef og smittevernråd i Drammen kommune for å finne gode løsninger, sier Kristina Vinda.

[email protected]