Mads Holmern som er fagansvarlig hos Politiets nettpatrulje – Sør-Øst, sammen med kollega Ann Merete Pedersen Eidem. Foto: Politiet Sør-Øst

To unge jenter laget falsk politiprofil på nettet

Skrevet av Hina Aslam
23.09.2020 11:28 - OPPDATERT 25.09.2020 09:31

To jenter er tatt for å ha laget falske profiler på nett der de utga seg for å være Politiets nettpatrulje – Sør-Øst. Nettpatruljen er en av politiets profiler på sosiale medier.

Forrige uke dukket det opp to kontoer på Instagram og Facebook som utgav seg for å være politiets Nettpatrulje – Sør- Øst.

Truet politiet

De to jentene hadde da brukt samme profilbildet som nettpatruljen og utga seg for å være den. 

– Det ble lagt ut en tidligere omtalt selvmordsvideo og i tillegg kom det trusler mot politiet og andre, forteller Mads Holmern som er fagansvarlig hos Politiets nettpatrulje – Sør-Øst. 

 Dette deler når Nettpatruljen - Politiet Sør-Øst på deres profil på Facebook. Foto: Screenshot/ Politiet Sør-Øst

Det ble laget flere gruppesamtaler der mange ble lagt til, inkludert nettpatruljen selv. 

– Dette skapte en del spam som ble vanskelig for våre systemer å takle, sier Holmern. 

Men flere nettpatruljer fanget opp kontoene, og de to jentene som sto bak ble identifisert og kontoene stengt.

Ga seg ikke

[annonse]
– Kort tid etter dukket det opp to nye falske politikontoer, og vi fant fort ut at det var de samme som stod bak. Jentene er ikke fra området som Sør-Øst politidistrikt dekker. Men de er nå anmeldt, og via godt samarbeid med Instagram har ungdommene fått begrensninger i sin bruk av Instagram.

Saken er under etterforskning og om det viser seg at de er under strafferettslig alder, er det ikke unaturlig at saken blir henvist videre til konfliktråd og barnevernet, sier Holmern. 

Han minner ungdommer på at det er ulovlig å utgi seg for å være politi. Også på nett.

Sør-Øst politidistrikt er landets tredje største politidistrikt med ca 685.000 innbyggere. Politidistriktet dekker to fylker, 42 kommuner og har ca 1550 ansatte.

[email protected]