Hjem Nyheter Utsetter Birken-stuntet

Utsetter Birken-stuntet

Jan Kristian Haugnæss (42) fra Mjøndalen fikk på tirsdag vite at Birkebeinerrennet ble avlyst på grunn av fare for koronasmitte. – Men det skulle ikke stoppe meg, forteller Haugnæss.

Han bestemte seg for å gå uansett, og la om litt av planene for å gå rennet i dag.

God formål
Motivasjonen bak var å støtte en god sak.

Han ville forsøke å samle inn penger til Ida Eides Minnefond. Innsamlingen som startet 4. januar og skulle avsluttes den 28. mars.

Hun var en lovende skiløper i junioralder, med blant annet NM-medalje i eldste juniorklasse, og kjæreste med komiker Nils Ingar Aadne.

– I dialog med Nils Ingar Aadne fant jeg ut at dette minnefondet traff godt med fokus på hjerte i topp- og breddeidrett. Der jeg representerer breddeidretten i et topp- og breddearrangement som Birken, sa han da han trodde at det skulle bli noe av turen.

Men slik ble det ikke
Det var tre ting som Haugnæss hentet motivasjon fra. Det ene var å utfordrer seg selv både psykisk og fysisk. Det andre var selvfølgelig det å støtte en god sak. Og det tredje var at han rett og slett skulle kose seg på rennet.

– Jeg klarer ikke å kose meg når landet er i den situasjonen, som den er i nå, sier han.

Hele natt har han ligget våken og tenkt på hva han skulle gjøre.

– Jeg mistet jo mye av sikkerhetsnettverket. Skjer det noe under turen, og for at jeg da skal ta kontakt med helsepersonell som allerede er i en belastet situasjon, det kunne jeg ikke gå med på, sier han.

Gir ikke opp
Litt lei seg er han, men han lover og ikke å avlyse dette.

– Jeg avlyser ikke, jeg utsetter bare turen. Selv om jeg ikke helt vet når det blir, så skal jeg fullføre, sier han bestemt.

Han har opprettet en egen vipps tilknyttet dette prosjektet med Vippsnr #587738. Det har fram til midten av februar kommet inn ca 15 000 kroner.

– Jeg oppfordrer fortsatt alle til å støtte en god sak, sier han til slutt.

Ida Eides minnefond er en ideell stiftelse med allmennyttige formål og
ble stiftet 16. november 2018 etter initiativ fra Idas nærmeste. Eide døde på Ullevål sykehus etter at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim.

[email protected]