På denne digitalportalen har man også mulighet for å markere på et bestemt sted på kartet for å gi sitt forslag. Foto: Digno

Utsetter ungdomsmøte om Fjordbyen

Skrevet av Hina Aslam
16.03.2020 14:15 - OPPDATERT 17.03.2020 23:49

Ungdomsmøtet om Fjordbyen er utsatt. Dette er på grunn av utviklingen av koronapandemien. På møtet skulle ungdommene få lov til å komme med sine innspill om hvordan de ønsker utviklingen i Fjordbyen skal skje.

– De unges ideer og tanker er viktig for oss, men utviklingen vi har sett tilknyttet koronaviruset gjør at den planlagte workshopen er utsatt, sier daglig leder Torgeir Finnerud i Eidos Eiendomsutvikling AS.

På ungdomshuset V2 i Hegg gamle skole i Lierbyen skulle Lier-ungdom denne uken hatt workshop om Fjordbyen Lier og Drammen. Området dekker 1,3 kvadratkilometer med strandlinje på 2,5 kilometer til Drammensfjorden. Her kommer den nye fjordbyen med 10.000 boliger og 20.000 arbeidsplasser.

Fått inn mange innspill

Det er mange som allerede har kommet med sin innspill om Fjordbyen allerede.

Rundt tusen innspill kom rennende inn bare fire timer etter at kommunen hadde sendt sms om muligheten for digital deltakelse.

Der er det kommet inn over 2000 innspill nå, og denne portalen er fortsatt åpen.

Den digitale portalen for å gi innspill er blitt testcase for Liers nye system for befolkningsvarsling. Systemet er en del av beredskapen i Lier, og har ikke tidligere vært testet.

Eidos Eiendomsutvikling AS er ansvarlig for å utarbeide forslaget. Med seg på laget har Eidos en rådgivergruppe fra WSP, LINK arkitektur og Multiconsult.

[email protected]