Hjem Nyheter Utslippsfri varelevering

Utslippsfri varelevering

Drammen Papir Engros AS, som holder til i Kobbervikdalen, har i dag over 120 ansatte. 

Selskapet er en del av Norengros-kjeden som er landets største leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor med totalt 1000 ansatte. Konsernet selger og distribuerer i dag varer over hele landet. 

Klimanøytral leverandør

– Det er en del av vår bærekraftstrategi å være en utslippsfri og klimanøytral leverandør, og derfor har vi nå investert i vår aller første elektriske varebil, sier daglig leder i Drammen Papir Engros, Kristin Claudi som er stolt over at de nå kan levere varer klimanøytralt i eget lokalmiljø.

Den nye elektriske varebilen, av merket MAN eTGE, tilfredsstiller kravet om utslippsfri levering av varer og tjenester, og det er da også hovedårsaken til at drammensselskapet valgte denne modellen. Claudi opplyser at de fortrinnsvis vil bruke el-varebilen til lokal distribusjon av forbruksvarer i Drammen og omegn.

Solid rekkevidde

MAN eTGE drives av en elektrisk motor på 100 kW/136 hk og med et dreiemoment på 290 Nm gjennom hele fartsområdet. Bilen har et lastevolum på 10,7 kubikkmeter med en totalvekt opp til 4,25 tonn. 

Batterikapasiteten på 36 kWh kommer fra et litium-ion-batteri som er plassert i kjøretøyrammen og dermed ikke stjeler av lastevolumet. Rekkevidden er på knappe 160 kilometer ved bykjøring og opptil 115 kilometer ved blandet kjøring. 

Bilen kan hurtiglades og gir 80 prosent kapasitet ved 40 kW i 45 minutter. 

[email protected]