Hjem Kultur Utstilling inne – og Bamrud ute

Utstilling inne – og Bamrud ute

Jan Erik Bamrud fra Bragernes har vært leder for Drammen Fotoklubb siden 2013. Men det er ikke snakk om å trappe ned med fotolidenskapen. Tvert imot. Nå skal han ta fatt på prestisjefylte jobben som leder for Norsk Selskap for Fotografi. I Drammen overtar David Been fra Strømsø roret i fotoklubben.

«Proffe» amatører

De to har begge mange år bak seg som amatørfotografer, og gleder seg over nivået de ser under årets utstilling. Og de har selvsagt sine egne bidrag til utstillingen på Torget Vest, som er planlagt å vare ut sommeren.

– Såfremt lokalet ikke leies ut, blir vi her ut august, sier Bamrud.

De registrerte begge godt besøk på åpningsdagen lørdag. Nå er alle de 94 bildene i glass og ramme alle godt festet til de monterte sprinkelveggene.

– Vi syns det ble bra. Og det samme kan sies om årets bilder. Mange holder veldig høy kvalitet. Våre medlemmer fikk alle bidra med fem navngitte bilder hver, mens vi plukket ut inntil tre fra hver fotograf som er benyttet til utstillingen, forklarer David Been.

Selvvalgte tema

– Vi har 89 medlemmer i dag. Tallet pleier å være noe høyere om vinteren. Flere av medlemmene er heller ikke like aktive, men det endte denne gang med 35 utstillere. Motivene de har valgt har de kunnet plukke fra øverste hylle. Å velge et tema for en slik utstilling, ville blitt for krevende, forklarer Bamrud.

Drammen Fotoklubb har eksistert siden 1937, og er Norges tredje eldste fotoklubb. Klubben har faste møter hver mandag, og arrangerer fellessamlingen «Ut på tur» annenhver tirsdag. Flere av klubbens medlemmer har klart å slå seg frem opp gjennom årene, deriblant Nina Holtan og Maria Pasenau.

Årets utstilling er for øvrig sponset av Cewe Japan Photo.

– Uten denne sponsorstøtten ville en slik utstilling blitt for dyr for oss, forklarer Danid Been.

[email protected]