Hjem Kultur Utstillingssesongen åpner igjen

Utstillingssesongen åpner igjen

Lørdag 08. august er det igjen klart for utstillingssesongen på Gulden Kunstverk.

Her kan du se kunstverk av kunstner Jan Erik Willgohs og Randi Kristin Strand.

Satser som kunstner på heltid

Randi Kristin Strand er født i Valdres og arbeider og bor i Drammen.

Hun er utdannet grafisk designer, drev eget byrå frem til 2012 før hun valgte å fristille seg og satse på billedkunst på heltid.

Strand har på relativt kort tid fått innpass i en rekke gode gallerier, som blant annet Soli brug og Galleri Ramfjord.

Foto: Privat

– Jeg henter inspirasjon fra sanger, musikk og dikt i det usagte. Det jeg kan høre mellom linjene eller det jeg kan finne som en stille hvisken i et dikt. Jeg går meg vill i tekster eller musikk som vekker inspirasjon og fantasi, og som jeg til sammen oversetter i et eget formspråk. Jeg fanger drømmer som får meg til å reflektere over eget og andres liv, og som blir en abstrakt fremstilling av verden rundt meg, sier hun.

Teknisk arbeider hun ofte med foto som bakgrunn for bildene, sammen med collage, akrylmaling, oljemaling, oljestift, mixed media og litografi.

– Jeg eksperimenterer med forskjellige teknikker som til sammen blir mitt eget uttrykk, sier hun.

Jan Erik Willgohs tilbake i Galleriet

– I Willgohs’ malerier er modernistenes arbeid med formen. Deres vilje til å gjøre maleriet til en egen sansbar verden av farger, former, teksturer, bevegelse og lys kombinert med ekspresjonismens vektlegging av de følelsesmessige reaksjonene. Derfor handler ikke disse bildene om naturen, men snarere om selve maleprosessen og de muligheter den gir for emotive uttrykk, sier kunsthistoriker Gunnar Danbolt om billedkunstneren Jan Erik Willgohs som åpner sin andre separatutstilling i rekken i Galleriet på Gulden Kunstverk, lørdag 8. august kl 14.

Gulden Kunstverk har i alle år hatt landskap som en viktig del av sin utstillingsprofil.

– Vi er veldig fornøyde at Jan Erik Willgohs er tilbake i Galleriet. Hans ekspressive skildringer er meget flotte, der farge og form er sentral. Bilder som oser av energi, uttaler Walter N. Welo på Gulden.

Jan Erik Willgohs, født 1952 i Bergen, kan se tilbake på en meget solid utdannelse og en lang, innholdsrik og fruktbar karrière. Fra 1973 til 1977 studerte han ved Statens kunstakademi i Oslo under professorene Knut Rose og Ludvig Eikaas.

Året etter fortsatte studiene ved Konsthögskolan i Stockholm, og avsluttet sin formelle utdannelse da han tok mastergrad ved Royal College of Art i London. under professorene Peter DeFrancia og John Golding fra 1978 – 1980.

I 2013 ble han valgt til Nobel-kunstner. Maleriet «Stigende skyer» prydet fredsprisdiplomet og brukt i markedsføringen og visualiseringen i sammenheng med festen og tildelingen.

Utstillingene kan du se lørdag 8. august  fra klokken 14:00 til 16:00 på Gulden Kunstverk.

[email protected]