Bassisten Svein Haugen, fiolinisten Arvid Engegård og trekkspilleren Håvard Svendsrud klare for konsert i Sande gamle prestegård. Pressefoto: Thor Hauknes

Vårbrus i Sande søndag

Skrevet av RED
11.03.2020 07:30 - OPPDATERT 12.03.2020 15:38

«Vårbrus» er tittelen på konserten Musikkens venner i Sande inviterer til i Sande gamle prestegård, søndag 15. mars. Musikerne som spiller er alle landskjente og meritterte både innen klassisk og «folkelig» musikk-kultur, nemlig fiolinisten Arvid Engegård, trekkspilleren Håvard Svendsrud og bassisten Svein Haugen.

Trioen Engegård, Svendsrud og Haugen, har samarbeidet om forskjellige musikkprosjekter, både turnéer, konserter og annet, siden 2015. I 2019 slapp de sin første plate som trio. Den inneholdt tonestykker i klassisk stil av komponisten Per Bolstad og ble gjenstand for stor oppmerksomhet og en rekke glimrende kritikker.

Håvard Svendsrud har markert seg som en av sin generasjons mest aktive utøvere på trekkspill/akkordeon. Han har tidligere gjestet Musikkens venner i Sande, den gang med et eget soloprogram.

Arvid Engegård, spiller for første gang i Sande. Han er internasjonalt kjent som fiolinist, både som solist og ikke minst som primarius for Engegårdkvartetten. Engegård dirigerer regelmessig orkestre som Oslo Filharmoniske orkester og Det norske kammerorkester.  Han er kunstnerisk leder for Lofoten internasjonale kammermusikkfestival, og minifestivalen «På 123» i Oslo.

Svein Haugen er en legende i norsk musikkliv, og feirer i år 60-års jubileum som musiker. Han har omfattende musikkstudier fra Polen, Tyskland og USA. Haugen var solobassist i Oslo filharmoniske orkester gjennom 38 år. Han er videre kjent fra sigøynerensemblet «Sturm und Drang», og spiller i dag fast i alle Håvard Svendsruds ensembler.

På konserten i Sande vil trioen spille musikk i skjæringspunktet lettere klassisk musikk, og «folkelig» musikk. Komponister som vil være representert på programmet er bl.a. Fritz Kreisler, Edward Elgar, Per Bolstad og Pablo de Sarasate.