Hjem Kultur Vennskapelig kunstkvartett inspirerte i Vevstua

Vennskapelig kunstkvartett inspirerte i Vevstua

Det har vært en tøff start for oss, vi skulle egentlig hatt denne utstillingen i mars, og var også veldig usikre på om det ville gå denne gangen, men nå fikk vi det endelig til, forteller de. 

Kvartetten har alle solgt kunst en stund, men kun på amatørplan. Denne gangen tok de opp tråden igjen – sammen!

Vi har alle drevet med kunst hele livet, man kan trygt si det ligger i blodet vårt, forteller de. 

I Vevstua fredag ble det vist frem mange vakre og unike bilder i forskjellige sjangre i både i olje og akryl. Dessuten ble det også vist frem en del brukskunst i keramikk. 

Kvartett fra Drammen

Tre av venninnene bor i Drammensområdet, mens keramikk-kunster Britt Helen Johnsen for tiden er bosatt i Sverige.

Hun hadde på grunn av restriksjonene ikke mulighet til å være tilstede, men keramikk-kunsten hennes ble sendt som planlagt, slik at venneutstillingen ble komplett. 

Tone Jensen er den mest rutinerte av «damene», og har hatt flest utstillinger. Hun er billedkunstner, og maler mest med oljemaling.  

Monica Caspersen og Marita Johansen er også billedkunstnere, men maler med akryl og litt mer over i det abstrakte. 

Varierte uttrykk

Felles for alle er variasjonen i utrykk og de alle elsker å prøve ut og blande teknikker. 

Vi ble veldig inspirerte i forbindelse med utstillingen vi skulle hatt i mars, som dessverre ble avlyst på grunn av pandemien. Etter det var det vanskelig å finne en dato som passet for alle, og vi trodde nesten at vi måtte sette kroken på døra allerede før vi hadde begynt, forteller «damene». 

Vi var heldige og fikk med et par sponsorer som hjalp oss litt på vei. Heldigvis var det mange som trosset uværet og kom innom oss på utstillingen, oppsummerer «damene».