Hjem Meninger Vel blåst Drammen!

Vel blåst Drammen!

Da ligger den der, den nye friidrettsbanen på Marienlyst. Fiks ferdig. Nå som før, midt i hjertet av byen, og i sentrum av den nye kommunen. Ikke mange byer har det slik. 

For ny er banen blitt. Det har ikke vært snakk om rehabilitering, men snarere nybygging. Alt av ringer og groper er gravd opp, støpt på nytt og fylt med ny masse. Alt er bygd på nytt eller skiftet, kastebur, vanngrav, satsplanker og stavkasse. Og selve kronen på verket, løpebanen, hvor ikke bare tartandekket ble fjernet, men hvor de underliggende lag også er støpt på nytt. Toppdekket er av beste kvalitet, og banen vil nå gi bedre svikt enn tidligere, og mange vil sette ny pers nettopp her.

Vi og alle dem som kjempet med nebb og klør for å beholde banen, kan i dag juble. Hele kommunen puster lettet ut. Faren som truet er for lengst over. Den nesten ufattelige tildragelsen vil være en (kostbar) lærepenge for byen, og en ordfører, til alle tider. Nåværende ordfører som støttet nei kampanjen hele tiden, kan i dag juble.

Stikkordet for alt nytt og alt som gjøres i Drammen er kvalitet. Med den nye banen får hele Norge enda mer vann på mølla i sin hyllest av byens kvalitet og fremgang. Vel blåst!

Håkon Lutdal

(tidl. idrettssjef / landslagssjef)