Hjem Nyheter Verktøybutikk for den kresne

Verktøybutikk for den kresne

Kristian (31) og Karl Oskar (28) Youngblom har saumfart blant annet det amerikanske markedet for å finne det beste verktøyet. I fire år har de drevet nettbutikken Hammerslaget, og nå er tiden inne for å åpne en fysisk butikk. Den befinner seg på Nøsted langs Svelvikveien.

Hurtigvinkel
– Det var denne vinkelen fra Swanson som egentlig startet hele greia. I motsetning til vanlige vinkler, viser denne grader sånn at du kjapt kan få nøyaktig vinkel på det du jobber med, sier Kristian, som er utdannet tømrer.

De fikk agenturet i Norge på Speed Square, og dermed var Hammerslaget i gang.

– På engelsk heter den Speed Square, og på norsk blir det hurtigvinkel. Den har ikke vært til salgs i Norge før, men noen kan nok ha kjøpt en via nettet eller i utlandet.

– Den er helt genial, supplerer broren Karl Oskar, som er utdannet maskiningeniør.

Nå har de to valgt å satse for fullt på den fysiske butikken langs Svelvikveien.

– Vi har jo allerede kunder i nettbutikken, men nå håper vi at vi får møte dem også, sier de to.

Annerledes
Interiøret i butikken har de laget selv, og de har vært bevisste på at alt henger sammen i et rustikk og maskulint miljø. Til og med rammene på dataskjermene får seg en dusj med spraymaling i farge som passer inn. Disken, hyllene og logoer har de laget selv, og resultatet er tøft og kult.

– Vi er veldig fornøyde. Vi bestemte oss tidlig for at vi skal være en annerledes verktøybutikk, og det har vi blitt, sier Karl Oskar.

– Vi ligger nok i øvre sjiktet på pris, for vi er veldig nøye på det vi skal ha i butikken vår. Kvaliteten skal være høy, sier Kristian.

Bente Wemundstad

Håndlagd
Brødrene Youngblom har brukt veldig mye tid på å lete etter godt verktøy. De foretrekker mindre produsenter som, i likhet med dem, setter kvalitet først.

– Vi har hammere fra Hardcore Hammers. Det er to brødre som produserer ulike hammere med utgangspunkt i at hammere har forskjellige bruksområder. De er idealister, forteller Kristian. Med bakgrunn som tømrer har han ofte tenkt at det er underlig at mange bruker den samme hammeren gjennom et helt yrkesliv.

– Det er som å ha bare et par joggesko i garderoben. Det ser ikke bra ut med joggesko til smoking! Kona mi ville ikke ha likt det, smiler han.

Verktøybelter
De måtte vente en stund på å få importert de spesielle verktøybeltene fra Occidental Leather. Nå henger et utvalg på en rustikk mursteinsvegg.

– Et verktøybelte kan jo ikke være standard. Folk er forskjellige, noen liker å ha hammeren på høyre side, andre på venstre. Hit kommer folk som prøver seg frem og finner den løsningen som funker for dem, sier Karl Oskar.

– Det sitter faktisk folk i USA og håndsyr disse, og tar hensyn til alle varianter av ønsker når det gjelder de forskjellige lommene.

– Og er du ute etter noe ekstra, kan du få selve beltet med saueull på innsiden. Det er behagelig, smiler Kristian.

Utvalget
Utvalget virker ikke overveldende stort, men det er gjennomtenkt og utprøvd.

– Flere av varene har vi ventet på å få lov til å selge i flere år. Det er fordi det er småskala produksjon til en stor etterspørsel, sier Karl Oskar.

– Vi har økser som er håndslipt, hammere i høykvalitets stål eller titanium, spesielle tvinger og mye annet. Varene er så fine at vi gleder oss som unger på julaften når det kommer en varelevering.

Det visuelle er også viktig, og brødrene har investert mye tid og kapital i lokalet.

–Dette er ikke en butikk der man går og henter en hammer, betaler og stikker. Her blir man en stund, og da vil vi det skal se bra ut her også, sier Kristian.

[email protected]