Hjem Nyheter Folk i Buskerud mangler motivasjon for å trene

Folk i Buskerud mangler motivasjon for å trene

– I gamle Buskerud fylke ser en av fire på seg selv som overvektige, og ikke alle makter å bekjempe problemet. Selv om 6 av 10 personer i fylket har satt seg mål knyttet til helsen sin, feiler 40 prosent av dem fullstendig eller delvis med å oppnå målene sine. Sju av ti personer i det området som tidligere omfattet Buskerud trener mindre enn Helsedirektoratet anbefaler, og ti prosent er nesten aldri fysisk aktive, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife.

Tallene er hentet fra en undersøkelse gjennomført av YouGov.

Ifølge Helsedirektoratet øker overvekt og fedme risikoen for et utall sykdommer, mens 30 minutter med moderat aktivitet om dagen gir mangfoldige helsegevinster. Mange i Buskerud er trolig enig i dette, for sju av ti personer mener at det er viktig for dem å være fysisk aktive på fritiden.

Det er imidlertid lettere sagt enn gjort.

Trener mindre enn snittet

Buskerud gjør det dårlig i forhold til resten av landet. Folk i Buskerud er nemlig mindre fysisk aktive enn nordmenn for øvrig.

To av ti nordmenn ser på Finnmark som det fylket med minst fysisk aktive innbyggere. Likevel hevder 45 prosent av finnmarkinger at folk i fylket sitt er ganske eller svært fysisk aktive.

I Norge er det generelt stor forskjell på intensjon og atferd. Manglende motivasjon er den viktigste grunnen til at nordmenn ikke oppnår de helserelaterte målene som de selv har satt seg. Mangel på treningsplan er en annen hindring som gjør nordmenn usunne og inaktive. I tillegg er det mange som ikke er komfortable med å gå på treningssenter.

– Når vi nordmenn bestemmer oss for å droppe en planlagt treningsøkt, skyldes det som regel at vi ikke har nok energi. Det er også mange i Norge som forteller seg selv at de heller tar det i morgen, at de ikke har tid eller at det er kaldt ute, forklarer Bergmann.

?Belønn deg selv

Det er ikke alltid lett å holde seg i aktivitet, men det finnes mange hjelpemidler som kan gjøre det enklere. 45 prosent av nordmenn bruker musikk når de trener, og to av ti personer i Norge bruker pulsklokke når de trener.

Mye tyder også på at vi kan hjelpe hverandre med motivasjonen. to av ti nordmenn pleier å trene sammen med andre, og 45 prosent foretrekker å ha noen å trene sammen med. I tillegg sier mer enn 40 prosent av nordmenn at de ikke liker å trene alene på treningssenter.

– Dersom du sliter med motivasjonen, finnes det mange ulike grep du kan ta. Det kan for eksempel være nyttig å ha en motivert treningspartner. Da blir du gjerne mer inspirert og fokusert. Det kan også være lurt å belønne deg selv under og etter trening. Eksempelvis kan du unne deg nye treningsklær eller sørge for å ta deg tid til et velsmakende måltid etter trening, avslutter Bergmann.

[email protected]