Hjem Nyheter Vibeke Skofterud hylles søndag

Vibeke Skofterud hylles søndag

Det er barna som får lov til å teste løypene tre dager før verdenseliten inntar løypene. Søndag 1. mars blir skifesten satt i gang, i år på Konnerud.

Barneskirennet minnes Vibeke Skofterud. Foto: Marianne M. Jonassen.

Marit Bjørgen kommer 

– Det var Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, som tok kontakt med oss. Og selvfølgelig så ønsket vi å hylle henne, forteller Arne Madsen, leder av organisasjonskomiteen for World Cup Drammen.

Skistjernen ble meldt savnet da hun ikke kom tilbake til hytta hvor kjæresten Marit Stenshorne ventet natt til 29. juli 2018. Hun ble funnet død samme formiddag etter å ha forulykket i en vannscooterulykke på øya St. Helena i Hovekilen på Tromøy utenfor Arendal.

Styremedlem i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond og skistjerne Marit Bjørgen kommer og deler ut medaljene til barna, sammen med familien til Skofterud. 

Flyttes til Konnerud

Skisprinten onsdag 4. mars ble flyttet til Konnerud på grunn av værsituasjonen som gjorde snøproduksjonen for krevende.

LES OGSÅ: Skisprinten 4. mars flyttes fra sentrum til Konnerud

Løypa vil gå i den samme traseen som under ski-NM på Konnerud for tre uker siden. På grunn av snøforholdene vil sprinten bli arrangert i fri teknikk, akkurat det samme som ble gjort under NM.

Premier til de som deltar

Arne Madsen leder av organisasjonskomiteen, for World Cup Drammen, ønske alle velkommen til skifesten på Konnerud. Arkivfoto: Tom Helgesen.

Arne Madsen lover premie til alle barn som deltar. I fjor var barneskirennet arrangert i byen, da deltok rundt 600-700 barn.  

– I år satser vi på at rundt 1000 barn deltar, sier Arne Madsen, leder og markedsansvarlig for World Cup Drammen. Aldersgruppen er satt fra 4 år til 15 år gamle barn.

LES OGSÅ: Konnerud er klare for ski-NM

 Men kommer det en tre-åring som allerede er flink til å stå på ski, så er de selvfølgelig velkommen og det samme gjelder for de som er litt eldre enn 15 år, sier Madsen.

Program Vibeke Skofterud-rennet:

Søndag 1. mars

13:00 Påmelding til rennet i SPAREBANK 1 IGLO, v/Konnerudhallen

13:00 Smøretelt åpent for de som ønsker smørehjelp

14:00 Start Barneskirenn

14:00 4-5 år, løypelengde ca 600m

14:30 5-6 år, løypelengde ca 1000m

15:00 7-8 år, løypelengde ca 1000m

15:30 9-10 år, løypelengde ca 1200m

16:00 11 år og eldre, løypelengde ca 1500m

16:30 Barneskirennet er ferdig

[email protected]