Hjem Nyheter Vinterkledd skianlegg på Åssiden

Vinterkledd skianlegg på Åssiden

Erik Nedberg (70) fra Krokstadelva har stått alpint de siste 20 årene. Torsdag formiddag benyttet han formiddagen til å stå på ski, mens snøkanonene gikk for fullt i sikker avstand til de besøkende i bakken.

–Det er jo rene puddersnøen og kjempefine forhold, kvitterte Erik Nedberg.

Lengste i historien

Ifølge daglig leder, Erik Graaberg er en av de mest snøfattige vintrene i skianleggets historie i ferd med å bli historisk.

Daglig leder i Drammen skisenter, Erik Graaberg. Foto: Marianne M. Jonassen

–Vi åpnet anlegget 16. november i fjor og på tross av en regnfull vinter med mye vind ligger vi godt an til en vintersesong på hele fem måneder, sier Graaberg.

Det siste døgnet har snøkanonene gått for fullt. Dette for å sikre gode forhold til den planlagte sesongavslutningen. –Går alt etter planen har vi ambisjon om å holde på til andre påskedag, forteller daglig leder.

Kald og tørr luft har sørget for en økning i bakkene på 35 til 40 prosent mer snø. –Denne kulden var kjærkommen, forteller Graaberg og minner om en rekke arrangementer hvis snøen holder.

–Lørdag 28. mars er det planlagt årets utgave av Splashdown – Last man standing. Ellers holder vi åpent utover kvelden både på hverdager, og lørdag og søndag. Og om snøen holder så holder vi også oppe i påskeuka, opplyser Erik Graaberg, daglig leder i Drammen skisenter AS.

[email protected]