Camilla Sørensen Eidsvold, fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune sier at fylkeskommunen vil innvilge utsettelser av arrangementer. Foto: Tom Erik Jensen

Vis solidaritet - ikke krev pengene tilbake

Skrevet av Hina Aslam
19.03.2020 10:00 - OPPDATERT 26.03.2020 15:21

Dette er en oppfordring fra Camilla Sørensen Eidsvold, fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune til deg. Og selv så lover fylkeskommunen å ikke kreve tilbake midler fra de som nå avlyser eller utsetter arrangementer på grunn av smittefare.

Kultur- og opplevelsesbransjen rammes tungt av koronaviruset. I de siste dagene har det kommet flere avlysninger av ulike arrangementer i landet.

I dag ble det kjent at Kultur- og likestillingsdepartementet får rundt 300 millioner kroner til kulturlivet, mens idretten, det frivillige kulturlivet og frivillige organisasjoner for øvrig får rundt 600 millioner.

Vanskelig situasjon

Viken fylkeskommune krever ikke midler tilbake som er brukt til å planlegge arrangementer som nå blir avlyst på grunn av smittefaren.

– Det er en beklagelig situasjon, men høyst nødvendige tiltak. Kulturfeltet rammes hardt, og det er viktig at vi nå viser solidaritet. Aktører innenfor alle felt av kultur har også regninger og utgifter, og for mange av disse er korona-viruset og konsekvensene av dem, nådeløse, det sier Camilla Sørensen Eidsvold, fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune. 

Ønsker støtte

Fylkeskommunen lover å gjøre sitt ytterste for at kulturlivet ikke rammes hardere av at arrangementene nå blir avlyst eller utsatt.

– Som fylkesråd håper jeg at alle der ute kan vise solidaritet og ikke kreve penger refundert fra arrangementer de har kjøpt billetter til. Dette vil gjøre det litt lettere for arrangørene og ikke minst aktørene både på og bak scenene, oppfordrer Eidsvold til.

Fylkeskommunen følger nøye med på regjeringens forslag til tiltak, og håper det vil lette situasjonen noe. Alle utgifter det er gitt tilskudd til vil bli dekket. Dette inkluderer budsjetterte utgifter til forberedelse og selve gjennomføringen av tiltaket, for eksempel utgifter til utøvere eller artister. 

[annonse]
[email protected]