Hjem Nyheter Willgohs og Strand på Gulden

Willgohs og Strand på Gulden

– Hans ekspressive skildringer er meget flotte, der farge og form er sentral. Bilder som oser av energi, uttaler Walter N. Welo på Gulden.

– I Willgohs’ malerier er modernistenes arbeid med formen – deres vilje til å gjøre maleriet til en egen sansbar verden av farger, former, teksturer, bevegelse, lys etc. – kombinert med ekspresjonismens vektlegging av de følelsesmessige reaksjonene. Derfor handler ikke disse bildene om naturen, men snarere om selve maleprosessen og de muligheter den gir for emotive uttrykk.» sier kunsthistoriker Gunnar Danbolt om billedkunstneren Jan Erik Willgohs.

Utstillingssesongen i Galleri Gulden i Steinberg åpner 8. august med Willgohs utstilling «I storm og Stille», bestående stort sett av hans nyeste verker.

Samtidig viser drammensinnflytter Randi Kristin Strand utvalgte malerier i galleriets underetasje.

Randi Kristin Strand er født i Valdres, men arbeider og bor i Drammen. Hun er utdannet grafisk designer, drev eget byrå frem til 2012 før hun valgte å fristille seg og satse på billedkunst på heltid. Hun har på relativt korttid fått innpass i en rekke gode gallerier. 

– Jeg henter inspirasjon fra sanger, musikk og dikt; i det usagte – det jeg kan høre mellom linjene – eller det jeg kan finne som en stille hvisken i et dikt. Jeg går meg vill i tekster eller musikk som vekker inspirasjon og fantasi, og som jeg til sammen oversetter i et eget formspråk. Jeg fanger drømmer som får meg til å reflektere over eget og andres liv, og som blir en abstrakt fremstilling av verden rundt meg, sier Strand om sin egen kunst.

– Teknisk arbeider jeg ofte med foto som bakgrunn for bildene, sammen med collage, akrylmaling, oljemaling, oljestift, mixed media og litografi. Jeg eksperimenterer med forskjellige teknikker som til sammen blir mitt eget uttrykk, sier hun.

[email protected]