Hjem Nyheter Ypsilonsamtaler – spennende podcast fra Ivar Flaten

Ypsilonsamtaler – spennende podcast fra Ivar Flaten

Navnet på podcasten «Ypsilonsamtaler» har dialogprest i Tunsberg Bispedømme og daglig leder fra Kirkelig dialogsenter Drammen, Ivar Flaten, hentet fra den ikoniske gangbroen over Drammenselva. I lange og rolige samtaler skal Flaten møte mennesker som gjennom sin kultur, tilhørighet og trosretning er med på å berike byens mangfoldighet.

–Ypsilonsamtaler er en ny podcast fra Kirkens dialogsenter Drammen hvor jeg møter mennesker til en samtale. Mennesker som har betydd og betyr mye for samfunnet i byen og som har samtaler å dele, forteller Ivar Flaten, som i podcasten fungerer som en lyttende programleder og samtalepartner.

Motivasjon

–Motivasjonen min er at jeg gjennom et langt yrkesliv har hatt veldig mange samtaler med folk og ser at det er en stor styrke og verdi i å høre på hverandres historier. Dette er også målsettingen med Ypsilonsamtaler, forklarer han.

Før jul var Ivar Flaten gjest hos Vegard Larsen i «Drivkraft» på NRK P2. Et program hvor han snakket om sine egne kjepphester i livet og hvor han ga lytterne et lysglimt fra jobben som dialogprest og privatperson. I sin egen podcast skal Flaten speile gjestenes mange opp- og nedturer i livet.

–Det er må ingen måte en oppsummering av hvert enkelt persons liv, men en samtale med mennesker man kan lære noe av, sier han og forteller at det er i møte med andre at man blir et menneske.–Å se og bli sett er viktig. Spesielt fordi vi kommer fra forskjellige steder.

Kommende postcaster

I løpet av de kommende ukene vil lytterne bli bedre kjent med pensjonert psykiater Ingrid Lycke Ellingsen, opprinnelig fra Gøteborg og bosatt i Drammen. Leder for Buskerud Innvandrerråd, politiker og iranskfødte, Bijan Gharahkhani. Romsdalingen og tidligere rektor ved Fjell skole, Egil Fladmark er bosatt på Danvik og er aktiv i menighetsrådet ved Fjell kirke. Polskfødte Jadwiga Ihlen er katolikk, og jobber som frivillig i Fjell kirke.

Mer informasjon om podcasten kan man finne på www.kddrammen.no.

[email protected]