Hjem Nyheter Ytterligere åpning av skolene neste uke

Ytterligere åpning av skolene neste uke

Med regjeringens beskjed om nye lettelser i tiltakene tas det enda flere steg nærmere mot en normal hverdag i norske barnehager og skoler.  

Nye veiledere

Fredag kommer nye veiledere om korona-situasjonen for barnehager, grunnskoler og videregående skoler.  

– Dette er en klok og fornuftig måte å åpne opp skolene på, som vi stiller oss bak. Vi følger myndighetenes råd, og gleder oss over at den normale skolehverdagen kommer stadig nærmere, sier Siv Henriette Jacobsen (bildet), fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune. 

Gult nivå på vgs

Den oppdaterte smitteveilederen vil være basert på en trafikklysmodell med grønt, gult og rødt nivå. Det er lokale helsemyndigheter som vil avgjøre hvilket nivå som vil gjelde lokalt. Veilederen vil inneholde tilpassede råd for å gjennomføre en vanlig skolehverdag. Det er først og fremst de kontaktreduserende tiltakene som blir nivåinndelt.  

Alle de videregående skolene kan begynne på gult nivå fra neste uke. Det betyr at man kan gå bort fra en-meters kravet i klasserommet. Elever og ansatte oppfordres likevel til å holde en meters avstand utenfor klasserommet når nivået er på gult. 

[email protected]