Inspirerende matpakker for hele uken

Matpakken trenger ikke være kjedelig selv om den er sunn. Her er fem spennende matpakker for hele uken.

Skolen er nå for fullt i gang, og mange synes det kan være vanskelig å variere innholdet i matpakkene. For hvordan lage noe godt, sunt, samtidig som det er enkelt?

Løsningen er grovbrød, som kan varieres med forskjellig pålegg.

– Grovt brød i matpakken handler om at det er en viktig kilde til vitaminer, proteiner og fiber. I tillegg holder grovt brød holder deg mett lenge og gir konsentrasjon gjennom hele skoledagen, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Her er hennes forslag til fem fristende matpakker med variasjon:

Mandag: Grov blings med peanøttsmør og banan

Banan sammen med peanøttsmør er en herlig, saftig energibombe. Lag denne blingsen som en pangstart på uka.

Tirsdag: Egg og tomat

Egg er like sunt som det er godt og det passer perfekt med brød i matpakka. Bruk et hardkokt egg delt i skiver sammen med tomat. Denne vil garantert bli en suksess.

Onsdag: Druer på skiva

Veldig enkel blings med kremost og druer. Så er den i tillegg veldig fristende når du kombinerer druer med ulike farger i ulike mønster.

Torsdag: Dobbel blings med grov fiskekake og rødbetrelish

Unngå matsvinn og bruk gjerne middagsrester som utgangspunkt for en god matpakke. Lag en blings med fiskekaker og velsmakende rødbetrelish. Eller bruk noe annet du har i skapet coleslaw, majones eller pesto her.

Fredag: Dobbel kyllingsandwich

Dette er matpakken som egner som egner seg godt til fredager. Med godsaker som mango, avokado, rødløk og koriander blir matpakken alt annet enn kjedelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *