Carl-Marcus Søfteland (22) har levd med Olsenbanden hele livet, og stilte i beste Egonstil på premieren på KinoCity fredag. FOTO: Frode Winther Nylehn-Johansen.

Helmax SKRIK for Olsenbanden i Drammen

Det manglet ikke på små og store Egon-, Benny- og Kjell-kopier da KinoCity i Drammen hadde premiere på den 15. filmen av Olsenbanden. Historien går rett inn i moderne historie.

«Olsenbanden – siste skrik». Norge. 6 år. Regi: Hallvard Bræin. Foto: Filmweb.
Tekst:  Frode Winther Nylehn-Johansen

Plottet i den nye filmen er at de skal stjele alle tre kopiene av maleriet Skrik fra det høyteknologiske nye MUNCH museet og må samarbeide med en gangsterbande med bandeleder Lisa “BØTTA” Tønne – helt klart sponset av popkorn fra FirstPrice.

De medvirkende i årets Olsenbanden-film er: Anders Baasmo som Egon, John Carew som Benny og Elias Holmen Sørensen som Kjell. Valborg spilles av Charlotte Frogner.

Født Olsenbanden-fan

Blodfans finner man alltid når det gjelder Olsenbanden. Midt i mylderet av små og store sto Carl-Marcus Søfteland (22), med dress og klassisk Egon slips; rødt med hvite streker.

– Jeg er vel nesten født Olsenbanden-fan. Fra jeg kunne se TV var Olsenbanden-filmene favorittene, og det gikk mer og mer over til Olsenbanden jr.-filmene, smiler han.

– Hele Olsenbanden-universet fascinerer meg. Egon Olsen er kar som alltid har en plan og har bandemedlemmene Benny og Kjell som alltid ødelegger litt for han. Jeg var nok litt påvirket av Olsenbanden i barndommen, men det var sjelden at andre ville være med ville være med på mine planer, smiler Carl-Magnus, som til daglig jobber i selskapet Loyalty.

Utslitt bowlerhatt

– Jeg er født i år 2000, og da jeg begynte barneskolen, hadde jeg en koffert med alle filmene. Hver gang vi skulle ha filmkveld, ble det en filmene. Og jeg var utkledd som Egon Olsen med bowlerhatt og alt som fulgte med, minnes han. Bowlerhatten er for øvrig utslitt.
Han foreslår annen vinkling filmskaperne kunne tatt: Sønnen til Kjell og Bodil, Basse, kunne ha laget en egen Bassebande som fortsetter i samme fotspor.

-Ingen dårlig kopi

Søfteland kunne mer enn å ligne på Egon. Etter oppfordring fra BY Drammen – her er hans anmeldelse av filmen:

“Filmen klarer å få frem den gode gamle sjarmen inn i 2022 med dyktige skuespillere. Spesielt Baasmo som er den fødte Egon Olsen. Filmen får også frem de gode biljakt-scenene og selvfølgelig en god plan som ikke går helt som planlagt. De får inn moderne elementer som gjør at det ikke blir en “dårlig kopi”. Så en soleklar terningkast 4, intet mer, intet mindre”.

Foto: Filmweb.

Om Olsenbanden:

Olsenbanden er opprinnelig en dansk film serie.

Første opptaksdag i Norge var 28. april 1969, og filmen hadde premiere 11. august 1969 samme år. Rollebesetningen i de norske produksjonene var Arve Opsahl i hovedrollen som Egon Olsen, Sverre Holm som Benny Fransen og Carsten Byhring som Kjell Jensen. Aud Schønemann spilte rollen som Kjells kone Valborg og Harald Heide-Steen jr. som Dynamitt-Harry.

Produksjonen hadde tett samarbeid med Nordisk Film i Danmark og de norske filmene var nesten blåkopier av de danske.
Frem til 1999 kom Teamfilm med en Olsenbanden-film i året etter at de danske hadde hatt premiere.
I 1981 satte Sverige i gang med sin Jǿnsonligaen, som også var basert på de samme manuskriptene.
I 2000 var det slutt for Teamfilm, og Olsenbandens rolleinnehavere ble pensjonert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *