JUBILEUM: Geir Gundersen Lapidus startet Centrum Optikk for 15 år siden. Elisabeth Cordt-Hansen har vært ansatt i 11 av de årene.

15 år med klart blikk

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i mai 2010.

Denne måneden er det 15 år siden Geir Gundersen Lapidus startet Centrum Optikk. Det skal markeres for kundene ut denne måneden.

Han har sin bakgrunn i optoteknikk, det vil si brillelaging. Med seg i butikken har han to optikere, Elisabeth Cordt-Hansen og Marainne Bogen Lauritzen.

Flere briller

Centrum Optikk er ikke en kjedebutikk, og det gir Geir Gundersen Lapidus (43) frihet til å kjøpe inn fra mindre produsenter, og mer eksklusive og individuelle.

– Det er ingen som bare har et par briller, sier han. – Briller er mer enn et synsredskap nå, det er mote. Dermed anskaffer man seg gjerne forskjellige par til forskjellige anledninger.

– Før var det vanskelig å få barn til å bruke briller de trengte, sier optiker Elisabeth Cordt-Hansen (42). – Det er sjelden vi får protester nå, de fleste synes det er kult.

Bedriftsmarkedet

Uavhengig av moter og trender, har Centrum Optikk jobbet seg inn på bedriftsmarkedet.

– Arbeidsmiljøloven sier at ansatte som sliter med synet foran dataskjermen, skal få dekket kostnadene til briller, sier Geir. – Databriller har blitt et stort produkt etter hvert, for mange opplever at den merkelige avstanden til skjermen blir en belastning for øynene.

De har kunder som Sykehuset Buskerud, Svelvik kommune og Bertel O. Steen.

Moter

I år er brillemoten preget av mørke plastinnfatninger med retro-look. Altså litt 60-talls. Hos Centrum Optikk forhandles det merker som Dior, Gucci og Prada, blant flere. 

– Fordi vi ikke er en kjedebutikk, kan vi håndplukke sortimentet vårt, sier Geir. – Dette er jo tross alt en image-bransje!

Den vanlige kunden er gjerne en i 40 + som begynner å få problemer med å lese. 

– Det hender ofte at disse har bakenforliggende øyeproblemer, slik at de trenger mer enn bare forstørrelsesglass, sier Elisabeth, som legger til at det behøver ikke koste mer enn fem hundre kroner for en fiks ferdig tilpasset brille.

– Synstester bør man begynne med allerede ved 35 års alderen. Det er ikke bare for å sjekke synet, men også trykket på øyet med hensyn til grå og grønn stær, oppfordrer de i Centrum Optikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *