Rådgiver Morten Vollset og forhandlingssjef Kjersti Hatlestad fra Juristforbundet sammen med Marianne Pedersen, advokat i Finans Norge. Foto: Juristforbundet

Juristforbundet inngår tariffavtale med Finans Norge

Juristforbundet og Finans Norge har nå inngått den første hovedavtalen/overenskomsten for sine medlemmer i virksomheter tilknyttet arbeidsgiverforeningen. – Dette sikrer våre tillitsvalgte en plass rundt bordet i omstillings- og endringsprosesser og i forkant av lønnsforhandlinger, fastslår forhandlingssjef Kjersti Hatlestad i Juristforbundet.

Juristforbundet har i dag allerede over 400 medlemmer i virksomheter tilknyttet Finans Norge, og antallet er økende. Finans Norge er medlems- og arbeidsgiverorganisasjon for banker, forsikringsforetak og andre finansforetak med om lag 240 medlemsbedrifter.

– Får en plass rundt bordet

– Vi opplever at juristenes kompetanse er ettertraktet i en finansnæring i stadig utvikling. Juristforbundet har en voksende medlemsmasse i bank, forsikring og finans, sier Hatlestad.

– Den nye overenskomsten er viktig fordi den sikrer våre tillitsvalgte en plass rundt bordet i omstillings- og endringsprosesser og i forkant av lønnsforhandlinger.

Hatlestad forteller at forhandlingene med Finans Norge har vært svært gode og konstruktive, og at hun på vegne av Juristforbundet gleder seg til et godt samarbeid med Finans Norge og medlemsbedriftene.

Hovedavtalen gis virkning fra og med 1. januar 2023.

– Et viktig steg i privat sektor

– Den nye tariffavtalen er et langt og viktig steg mot gode og ordnede arbeidsforhold for alle jurister i privat sektor, kommenterer Anders S. Amundsen, leder av Juristforbundet – Privat.

– Seksjonen vår har arbeidet lenge for å sikre forutsigbarhet for våre medlemmer, noe slike avtaler definitivt bidrar til, sier Amundsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *