GLADE BARN: Andrea, Tom Olav, Alexander, Mia på fanget til leder Bodil Løken, Espen, Linnea, Christian, Cedrik og Hannah trives i sofakroken.

20 år med småbarn

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i januar 2013.

Det har aldri manglet barn på Røyseplassen barnehage på Konnerud. Til tider har det vært noen hundre på venteliste.

Det var i 1993 at en gruppe foreldre samlet seg og startet Røyseplassen barnehage. Felles for foreldrene var at de slet med å få barnehageplass, noe de fleste gjorde for 20 år siden.

Foreldrene dannet et andelslag, og fikk Norske Barnehager til å bygge selve bygget. Det står ennå, og fungerer utmerket, sier lederen i barnehagen, Bodil Løken.

I løpet av de 20 årene som har gått siden barnehagen åpnet dørene, har det gått opp og ned i barnehagemarkedet. Flere private barnehager har kommet til, det har manglet barn i perioder, det har vært lange ventelister, men nå ser det ut til å være en rolig periode.

– Vi fyller alle 50 plassene hos oss, sier Bodil Løken.

– Det har vi alltid gjort. Men jeg tror ikke det er barn nok til flere barnehager på Konnerud slik barnesituasjonen er i dag. Behovet er dekket nå.

Egen profil

Bodil Løken har selv vært ansatt siden 1995, og hun husker godt hvor annerledes opptaksprosedyrene var tidligere.

– Vi satt med permer med søknader, og gikk gjennom hver eneste én for å avgjøre hvem som skulle få plass, og hvem som måtte vente. 

Røyseplassen er underlagt barnehageloven som alle barnehager, offentlige og privat. Litt slingringsmonn har de likevel, og det kommer blant annet til uttrykk i plasstildelningen. 

– Vi prioriterer søsken, sier Bodil. – Har et av barna fått plass, er det også plass til søsken.

For øvrig har de alltid vært heldige med å ha menn ansatt. For tiden er det tre mannlige barnehageonkler, og det er verdifullt, i følge Løken.

20 ÅR: Det var firmaet Norske Barnehager som bygde Røyseplassen barnehage for 20 år siden.

Natur

Røyseplassen barnehage er ikke en rendyrket naturbarnehage, men tilbringer mye tid ute. De benytter naturen rundt på Skjelsbekk/Djupdalen, og har egne leirplasser og lavvo.

– Nå har vi ski og skøyter som tema, sier Bodil Løken.

En annen ting som er spesielt ved Røyseplassen barnehage, er at barna er delt inn i grupper etter hvor mange år de der. 

– Vi tror det er bedre for barna på den måten. Det er ikke lett å være en ettåring når viltre fem-seksåringer kommer løpende! Dessuten tror vi at barna har godt av å følge hverandre gjennom barnehageårene og inn i skolen, sier Løken.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på akkurat det.

Jubileum

Nå skal det feires 20 gode år for Røyseplassen. Det blir aktiviteter og underholdning for barna, som Bakary Conde, trommemannen som reiser landet rundt og trommer. Det blir forestillingen om Karius og Baktus, og dramalinjen ved St. Hallvard videregående skole skal komme og vise en forestilling.

– Vi ønsker ikke å ta for mye av barnas hverdag og rutiner, så vi ender jubileumsuken med fest lørdag 19. januar, hvor vi har invitert barna, foreldre og besteforeldre til selskap på sanitetshuset, sier Bodil Løken.

Deretter skal det skapes nye år med nye barn, og ikke minst nye minner.

– Drømmen og målet vårt er at vi skal lage gode minner for barna her, sier Bodil Løken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *