Dette svindelforsøket har lenke i e-posten. Skatteetaten sender ikke ut sms eller e-post med lenke uoppfordret.

Forsøk på å svindle næringsdrivende

De siste dagene har Skatteetaten fått inn mange meldinger om at personer som driver eget foretak  har blitt forsøkt svindlet via e-post.

E-postene som har blitt sendt ut gir seg ut for å være «refusjon av skatt for næringsdrivende» og har blitt sendt ut til riktig kontaktperson/organisasjonsnummer.

– Det er stadig nye forsøk på svindel. I disse dager spekulerer svindlerne i at «skatterefusjon» kan være kjærkomment, sier Skatteetatens sikkerhetsdirektør Ragna Fossen.

Selv om svindelen kan se troverdig ut understreker, hun at Skatteetaten aldri sender lenker uoppfordret i e-post eller SMS.

Logg alltid inn via skatteetaten.no eller altinn.no
– Den beste beskyttelsen mot svindel er at du selv går til skatteetaten.no eller altinn.no og logger på der. All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter sensitive opplysninger skjer innlogget via skatteetaten.no og altinn.no, sier Fossen.

Skattekortet kommer 15. desember

Den 15. desember vil det komme meldinger til alle med inntekt eller formue om at skattekortet er klart og bør sjekkes. Du må her, som alltid når vi sender ut meldinger, gå til skattetaten.no eller altinn.no og logge deg på for å sjekke at opplysningene vi har om deg og din formue og inntekt stemmer.

Skatteetaten ser alvorlig på slike svindelforsøk og politianmelder jevnlig.

Dette må du gjøre hvis du har mottatt forsøk på epost-svindel

Ikke oppgi noe av informasjonen det bes om, eller svar på sms eller e-post som du er usikker på. Trykk ikke på lenker eller vedlegg, men slett e-posten. 

  • Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig.
  • Send gjerne videre mistenkelige sms eller e-poster til [email protected]. Det gir oss mulighet for å oppdage nye varianter raskere.

Les mer om hvordan du kan forholde deg til svindelforsøk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *