Foto: Andrey Andreyev - via Unsplash

3 ting «skjulte» skatter på Island

Island er kjent for sitt kontrastrike landskap som bokstavelig talt får jorden til å ryke og bryte ut under føttene dine.

Med beliggenhet så langt nord, er Island et land som ser ut til å være evig dekket av snø og is, men under jorden er det en annen historie, og dette er faktisk en av de mest vulkanske regionene i verden, med et stort antall aktive vulkaner klar til å bryte ut når som helst.

Du kjenner kanskje til den blå lagunen fra før av, og vi har derfor prøvd å finne tre aktiviteter på Island som er litt mer skjulte. De er vel og merke kjente aktiviteter, derav anførselstegnet. Håpet er hvert fall at du skal få litt inspirasjon utover den blå lagunen til hva du kan gjøre på Island.

1. Besøk Snæfellsjökull nasjonalpark

Snæfellsjökull nasjonalpark ligger på Snæfellsnes-halvøya og er mest kjent for sin karakteristiske isbre kalt Snæfellsjökull. I tillegg til den mektige isbreen kan du også nyte fantastiske lavarør og lavafelt her, samt at stedet tiltrekker seg et bredt spekter av lokal flora og fauna.

Naturelskere kan gå på hvalsafari, og fuglekikkere vil finne en mengde lokale kyst-arter. Parken er dekket av attraktive turstier og du kan klatre opp og gå langs breen avhengig av årstiden. Her er det noe for enhver, og dette er absolutt en destinasjon du bør besøke når du reiser til Island.

2. Beundre Dynjandi-fossen

Dynjandi er kjent for å være en av de vakreste fossefallene i Vestfjords-delen av Island og ligger ved Dynjandivogur-bukten. Fossen gir plass til mange mindre vannveier når du stiger opp til stedet før du endelig ser hovedbegivenheten, det rasende vannet i Dynjandi.

Området som fossen ligger på er et vernet naturreservat, og det er også et campingområde her dersom du ønsker å nyte vannets majestet en stund til. Husk imidlertid at fossen bokstavelig talt tordner over fjellsiden, så dette er ikke det roligste området å slappe av på.

3. Gå på fottur ved Hornstrandir naturreservat

Mye av Island består av fjerntliggende steder og forrevne natur, men Hornstrandir naturreservat er alt dette og mer. Terrenget her er spektakulært, og du vil finne dominerende sjøklipper, dundrende fossefall og romantiske fjellklaffer.

Alle som liker å gå tur bør ikke gå glipp av sjansen til å gå tur i en av de mest avsidesliggende delene av landet hvor du vil ha en god sjanse til å se søte fjellrever samt seler og en og annen hval.