4 av 10 har funnet bilen bulket, og synderen forduftet

Mandag starter Black Week, en av de verste bulkeukene. I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 38 prosent av spurte bilister at de har fått sin parkerte bil påkjørt og bulket og der synderen hadde stukket av.

– Altfor mange gjør seg til kjeltring etter å ha kjørt inn i en parkert bil, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

I fjor registrerte forsikringsbransjen 2.266 skader etter påkjørsel på parkert bil i løpet av Black Week, det høyeste antallet noensinne, viser tall fra Finans Norge.

– Bulkeskader blir dyrere og dyrere å reparere. I fjor var kostnaden for skader etter påkjørsel på parkert bil i Black Week over 34 millioner kroner for forsikringsbransjen. Med tanke på at så mange finner bilen sin bulket, og der synderen har stukket av, er det selvsagt surt å selv måtte betale en reparasjon hvis en ikke har forsikringsdekning, sier han.

De siste fem årene har forsikringsbransjen dekket kostnader på over 100 millioner kroner for skader etter påkjørsel på parkert bil under Black Week, viser tallene. Snittet per skade i fjor var på over 15.000 kroner.

– Det bulkes jevnt over mest på fredagene i Black Week, og mannlige sjåfører dominerer. Menn satt bak rattet i over 70 prosent av de registrerte skadesakene. Samtidig ser vi at det er aldersgruppen 50 til 64 år som topper skadestatistikken, sier Brandeggen.

Samlet registrerte forsikringsbransjen 11.437 bilskader i Black Week i fjor, til en kostnad på vel 310 millioner kroner. De siste fem årene har det vært registrert over 48.000 bilskader i Black Week, til en kostnad på over 1.1 milliarder kroner.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 11-16. oktober gjennomført til sammen 1002 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *