TURVEIEN: Kjente stier for Ingjerd Flaa (t. h.). Her sykler hun ofte, fra Mjøndalen til Drammen, eller til Hokksund. Lene Hannevig er stolt av Ingjerds innsats etter et år med Grete Roedes kurs.

40 kilo sprekere

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i august 2013.

– Det at jeg kan bevege meg lettere, er det beste ved vekttapet, sier Ingjerd Flaa (45) fra Mjøndalen. Nå er hun Grete Roedes fylkesvinner fra Buskerud.

For et år og 40 kilo siden var det problematisk å legge beina i kors for Ingjerd. Det er ikke lenger noe problem, heller ikke å hive seg på sykkelen og sykle tur retur Mjøndalen Drammen. Ikke er det noe problem å finne seg klær som er noe annet enn gammeldameklær heller.

Inspirator

Hun har seg selv å takke for den store forvandlingen, og selvsagt Lene Hannevig fra Grete Roede.

– Jeg er egentlig ikke sånn gruppeperson. Liker best å gjøre ting alene, men jeg ser at gruppeopplegget til Grete Roede har virket for meg. Og Lene er en fantastisk inspirator, sier Ingjerd.

Ingjerd har vært jojoslanker så langt i livet. Hun begynte på sitt første Grete Roede-kurs allerede i 1988. Og hun har prøvd alle typer dietter med pulver og mat.

– Jeg er for glad i snop, sier hun. 

– Og for lite glad i trim.

Litt genetisk er det nok også, for hun er ikke den eneste i familien som har slitt med kiloene.

I løpet av dette siste året har vekten gått raskt og stødig nedover. Nøyaktig ett år etter at hun startet, viser vekten over 40 kilo mindre.

– Det er snakk om en livsstilsendring, sier Ingjerd.

– Man trenger å bruke tid på å venne seg til ny måte å spise på. Motivasjonen kommer når man finner ut at det faktisk går bra, og ved hjelp av Lene. 

FYLKESVINNER: Her er Ingjerd avbildet med Grete Roede (t.v), kursleder Lene Hannevig og Jeanett Roede til høyre under kåringen av årets slanker forrige uke. FOTO: GRETE ROEDE

Stor mote

Ingjerd, som jobber som seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus, opplever også glede ved å kjøpe klær nå.

– Stor mote er ikke mye morsom. Det er klær for gamle damer. Og de har et veldig spesielt snitt, som slett ikke passer til alle overvektige. Overvektige har forskjellig kroppsfasong de også. Men nå kan jeg gå i vanlige klesbutikker, og da er det morsomt igjen, sier damen som har gått ned flere størrelser.

Ingjerd har liten lyst til å gå opp igjen. Foruten at hun trimmer på sykkel så ofte hun kan, har hun meldt seg på kurs som heter ”Hold vekten”.

– Det er det viktigste kurset vårt, sier Lene Hannevig. 

– Det er lett å gå ned noen kilo, men å bli der er vanskelig. Mange opplever at de trenger hjelp til å fortsette den nye livsstilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *