Foto Bård Asle Nordbø.

470 000 har av- og påregistrert kjøretøyet digitalt

For ett år siden ble det mulig å av- og påregistrere kjøretøyet digitalt. Over 470.000 har benyttet muligheten til å gjøre det på vegvesen.no, i stedet for å dra på en trafikkstasjon.

Dette er langt flere enn vi hadde regnet med, og bekrefter at dette var en etterlengtet tjenestene for kundene våre, sier Heidi Øwre, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Kunden slipper å dra på trafikkstasjonen for å hente og levere skilt, og kan av- og påregistrere når det passer. 352 000 har avregistrering kjøretøyet sitt på vegvesen.no.

Det er flest personbiler, motorsykler og bobiler som har blitt av- og påregistrert.

Færre besøker trafikkstasjonene

Trafikkstasjonen har blitt mobil og det gjør det enklere for kundene å få utført tjenestene sine. Det siste året er det inntil 278 000 færre som har reist på trafikkstasjonen for å levere og hente skilt, sammenlignet med året før.

Statens vegvesen jobber kontinuerlig med å forbedre de digitale tjenestene.

Husk å påregistrere igjen

— Tidligere i år så vi en økning i antall avregistrerte kjøretøy på veien, og vi satt derfor inn flere tiltak for å sikre god informasjon til kundene, både i samarbeid med forsikringsbransjen og gjennom en informasjonskampanje. Vi ser nå en positiv utvikling med færre avregistrerte kjøretøy i trafikken, fortsetter Øwre.

119.000 har påregistrert kjøretøyet sitt på vegvesen.no.

– Vi forventer ikke at alle påregistrerer igjen. Mange som tidligere ikke har avregistrert kjøretøyet sitt, har gjort det nå når man slipper å reise til en trafikkstasjon for å levere skiltene, sier Øwre.

Hvis du skal bruke kjøretøyet ditt er det viktig at du husker å påregistrere det først. Kjører du med et avregistrert kjøretøy, har du ikke gyldig forsikring. Hvis du er involvert i en ulykke, blir du økonomisk ansvarlig.

Selv om du har fått en avtale med forsikringsselskapet ditt, gjelder ikke forsikringen før kjøretøyet igjen er registrert hos Statens vegvesen. Når forsikringen er på plass, må du huske å registrere kjøretøyet på vegvesen.no. Kjøretøyet må også ha godkjent EU-kontroll, og det må ikke være andre mangler på kjøretøyet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *