NIF og Miljøstiftelsen Zero har fått 5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB for å gjøre idrettsanlegg i Norge mer energismarte. Foto: Erik Ruud

5 millioner kroner i prosjektstøtte til energismarte idrettsanlegg

Norges idrettsforbund og Miljøstiftelsen ZERO har blitt tildelt 5 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB til samarbeidsprosjektet «energismarte idrettsanlegg».

Prosjektet «energismarte idrettsanlegg» skal tilby og fremme kompetanse til idrettslag og andre anleggseiere om effektive energiløsninger. Prosjektet skal også anbefale aktuelle tiltak fra myndighetene for å få fortgang i utrullingen av smarte energiløsninger i idretten.

– Vi er veldig takknemlige for å ha fått tildelt disse midlene. Det er et stort potensial for idrettslag både i å spare strøm og å produsere egen strøm, men dette hindres av kunnskapsmangel og store investeringskostnader. Prosjektet vil avdekke mulighetsrommet for energismarte løsninger i idretten gjennom kunnskapsdeling, sier generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund.

Skal være en pådriver

Energismarte idrettsanlegg er av stor betydning både for idrettslagene og for miljøet., Idrettens nye langtidsplan ‘Idretten vil’ slår fast at idretten og myndighetene sammen skal bygge og drive miljømessig bærekraftige og energismarte idrettsanlegg, og være pådriver for miljømessig bærekraftige idrettsarenaer. Idretten skal redusere miljøpåvirkningen fra drift av anleggene i tråd med nasjonale klima- og miljømål.

– Idrettsforbundet representerer medlemmer som benytter over 56 000 idrettsanlegg. Derfor vil denne type tiltak ha viktige miljø- og klimamessige ringvirkninger. Man reduserer utslipp, får mer fornybar strøm og reduserte kostnader for idretten, sier Aas.

– Vi gleder oss stort til å jobbe sammen med Norges idrettsforbund. Med dette prosjektet skal vi vise mulighetene for smarte energiløsninger i små og store klubber. Idretten er en stor kraft, og klimasaken og idretten trenger hverandre, sier Sigrun Aasland, daglig leder i ZERO.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *