JUBEL: Overraskelsen fra Gjensidigestiftelsen frembrakte brede glis hos lederne i prosjektet Ungdom for ungdom på Konnerud. F. v.: Joakim Dokka Nordstad, Ole Hans Unelsrød fra Gjensidiegstiftelsen, Lage Sofienlund og Ida Beate Dalene.

500.000 til de unge

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i desember 2015.

Skal holde ungdom spreke på Konnerud.

Gjensidigestiftelsen deler hvert år ut mange millioner kroner til formål som holder folk friske og spreke, og i år fikk prosjektet ”Ungdom for ungdom” hele 500.000 kroner.

Prosjektet ble startet for halvannet år siden, og da var Lage Sofienlund leder. Nå har han trukket seg tilbake fra dette prosjektet for å fokusere på studier i idrettsledelse, men han har fortsatt 50 prosent stilling som sportslig leder i Konnerud IL. Joakim Dokka Nordstad har overtatt ledelsen.

1.200 elever

–Vi har tre barneskoler her på Konnerud som vi jobber med, og vi bruker ungdomsskoleelever for å lede aktiviteten for barneskoleelevene. 1.200 elever er med, sier Joakim (26) som er utdannet lærer i idrettsfag og kroppsøving i tillegg til ledelse og pedagogikk fra Forsvaret.

–Poenget med prosjektet vårt er at aktivitetene skal skapes av ungdommene for ungdommene. Det er mange elever som faller utenfor i for eksempel lagspill eller skigåing. De kan likevel like å være med på andre aktiviteter, og det er opp til lederne å legge opp til det. 

Hver uke får barneskolene besøk én dag av prosjektet, og elevene fra 2. til 7. får være med på aktiviteter en time hver gang.

–Så er det opp til skolen selv å videreføre resten av aktivitetene den uka for å innfri kommunens pålegg om fysisk aktivitet i skolen, sier Joakim.

–For ungdomsskoleelevene er denne erfaringen gull verdt. De lærer seg ledelse og pedagogiske ferdigheter, noe som er helt nødvendig for å få med alle elevene.

Videreføres ut

–Dette er et prosjekt som er midt i blinken for Gjensidigestiftelsen, sier den glade budbringer, Ole Hans Enelsrød fra stiftelsen.

–I fjor fikk prosjektet 400.000 kroner, og vi har sett suksessen med det, og gjentar det i år også. Dette prosjektet må videreføres ut i kommunen, og jeg håper midlene bidrar til det.

Joakim Dokka Nordstad er enig i det, og sier han vil bruke tid med politikere og skoleledelse rundt om i byen for å fortelle om erfaringene med dette flotte prosjektet i året som kommer.

Lørdag, dagen etter at de fikk prisen, var det åpen hall for ungdommer på Konnerud. På disse arrangementene kan de komme og gjøre hva de vil av aktiviteter, et meget populært tiltak som hører inn under prosjektet ”Ungdom for ungdom”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *