I dag starter Fosterhjemsuka, som Bufetat rundt omkring i landet og Barne- og familieetaten i Oslo arrangerer. Da kan de som lurer på om det å bli fosterforeldre er noe for dem, møte erfarne fosterforeldre og få svar på det de måtte lure på.
Når er man egentlig klar for å bli fosterforelder? Hvordan opplever barna å bli en til i familien? Hva kan man gjøre for at barnet skal føle seg trygg og ønsket i fosterhjemmet?
– Mange spørsmål knyttet til det å bli fosterforeldre er det ikke så lett å google seg frem til svarene på. Fosterhjemsuka gir svar på de kanskje litt kompliserte spørsmålene, sier Trine Synøve Lie Larsen, kommunikasjonsdirektør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Bufdir.
Arrangementer i alle regionene
I alt er det over 30 ulike fysiske og digitale arrangementer rundt omkring i landet under Fosterhjemsuka.
Blant annet arrangerer Bufetat et arrangement i Trondheim der ordfører Rita Ottervik leder en sofaprat med fosterforeldre og en som har bodd i fosterhjem. Artisten dePresno har vokst opp med foreldre som vært beredskapshjem i flere år. Nå tar han turen til Midt-Norge og deltar under Fosterhjemsuka sammen med sin far, Petter de Presno Borthen.
Oslo kommune avholder sitt arrangement på Deichmanske bibliotek hvor erfarne fosterforeldre for alle typer fosterhjem sitter klare ved kafébordene for å svare på spørsmål. Bufetat stiller med en rekke stands rundt omkring i byene i Nord-Norge. På Karmsund videregående skole i Haugesund blir det sofaprat med fosterforeldre, og artisten Kine Nesheim opptrer. På Kristiansand folkebibliotek kan man møte fosterforeldre og enten stille spørsmål i plenum eller etter møtet. På Ål bibliotek i Viken blir det sofaprat.
Fosterhjemsuka varer fra 31. mai til 6. juni 2023.
Alle arrangementene ligger på fosterhjem.no