Akademiet Spagheπi fra Drammen kjempet seg til skandinavisk finale i FIRST LEGO League

I helgen gikk Akademiet Spagheπi fra Drammen helt til topps i den regionale finalen i Drammen i teknologi- og kunnskapskonkurransen FIRST LEGO League. Nå er Akademiet Spagheπi klare for å konkurrere i den skandinaviske finalen i desember.

Lørdag 11. november var det duket for de regionale finalene i FIRST LEGO League, verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Det er FIRST Scandinavia som står bak FIRST LEGO League i Skandinavia, og konkurransen støttes av Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.

Sterkeste laget sammenlagt

Årets oppdrag heter MASTERPIECE, og deltakerne har forsket på hvordan de kan bruke teknologi til å forbedre formidlingen av kunst og kultur for å engasjere andre, og oppmuntre flere til å delta i det de liker å gjøre. I Drammen kjempet 25 lag om 12 ulike priser. Da Akademiet Spagheπi fra Akademiet Realfagsskole Drammen ble utropt som vinnerlaget av Championsprisen, var gleden stor. De ble kåret til det sterkeste laget sammenlagt i alle kategoriene, og de er dermed videre til den skandinaviske finalen i Mo i Rana i desember.

– Jeg er virkelig imponert over hva Akademiet Spagheπi og de andre lagene har fått til i år og løsningene de har kommet opp med. Vi er avhengig av kreative hoder som er med på å drive verden fremover og som ønsker å komme opp med nye løsninger og ideer. Her har FIRST LEGO League alltid vært en fantastisk arena, som er med på å skape slik entusiasme for å utforske og lære blant barn og unge år etter år, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgensdagens helter.

Verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge

Målet med FIRST LEGO League er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden for å løse utfordringer og tenke kreativt for å finne bedre løsninger. Før konkurransen definerer lagene en egen problemstilling som de skal forske på, i tillegg til å bygge og programmere en robot som de konkurrerer med under finalene.

I likhet med Akademiet Spagheπi fra Drammen har over 600 lag rundt om i Norge jobbet iherdig med prosjektet de siste månedene. Arrangørene bak håper å skape en gnist for realfag hos deltagerne.

– I FIRST LEGO League blir barn og unge utfordret til å komme opp med gode løsninger på reelle problemer, og de blir nødt til å samarbeide, forske og være kreative i prosessen. I tillegg til å fremme interessen for vitenskap og teknologi, lærer barna å utvikle viktige ferdigheter de får bruk for senere i livet. Det er fantastisk å se hvordan barna utvikler seg gjennom konkurransen, sier Per-Arild Konradsen, stifter og daglig leder i FIRST Scandinavia.

Helgen 10.-12. november ble det arrangert 27 regionale finaler på følgende steder: 
Agder, Alta, Bergen, Drammen, Finnsnes, Gjøvik, Haugalandet, Helgeland, Horten, Kirkenes, Kvinnherad, Larvik, Lofoten, Nordfjordeid, Nord-Troms, Oslo, Romsdal, Salten, Sarpsborg, Sogn, Stavanger, Sunnhordland, Søre Sunnmøre, Tromsø, Trondheim, Ullensvang og Ålesund.

Fakta om FIRST LEGO League:

  • Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge.
  • FIRST LEGO League ble første gang arrangert i 2000.
  • Arrangementet FIRST LEGO League arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter, hvor Equinor støtter talenter innenfor realfag, kultur og idrett.
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap, og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
  • Rundt 605 lag fordelt på 27 norske byer deltar under årets regionale finaler.
  • Årets oppdrag er MASTERPIECE, og det handler om teknologi som vil forbedre publikums opplevelse av en kreativ produksjon.
  • Den skandinaviske finalen arrangeres 2. desember på Max Arena Gruben i Mo i Rana.

Full oversikt over vinnere og plasseringer finnes på nettsiden www.hjernekraft.org.

Om FIRST Scandinavia:
FIRST Scandinavia er en ideell stiftelse som siden år 2000 har utviklet og gjennomført konsepter og prosjekter innen realfagene for over 650 000 barn og unge. Formålet til FIRST Scandinavia er å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi, og gjennom dette bidra til at flere velger en realfaglig utdanning. FIRST Scandinavia står bak FIRST LEGO League i Norge, Sverige, Danmark og Færøyene.

Om Equinor Morgendagens helter: 

Equinor jobber tett med FIRST LEGO League i Skandinavia gjennom sitt talentutviklingsprogram Morgendagens helter, der satsing på utdanning og realfag står sentralt. Morgendagens helter handler om å løfte frem mennesker med evne og vilje til å tenke annerledes, og med kompetanse og utholdenhet til å jobbe hardt for å oppnå enestående resultater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *