VELVÆRE: Angy Granja (34) har startet FitMe – byens minste helsestudio. Her skal hun trene en og en person.

Angy har byens minste treningsstudio

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen februar 2013.

Angy Granja (34) er personlig trener og snart coach. Klientene sine tar hun med – en for en – til studioet sitt i Nordahl Bruns gate.

Angy er fra Venezuela/Dominikanske Republikk, og kom til Norge for fem år siden.

– Jeg tok virkelig skrittet ut fra min komfortsone da jeg kom hit, smiler hun. Hun snakker godt norsk, og på sin sjarmerende søramerikanske måte bytter hun ut m og n med hverandre. Og det sydlandske temperamentet sitter dypt i henne, så av og til går praten rasende fort på en blanding av spanglish og norsk.

Personlig trener

– Jeg begynte å trene i min egen stue. Ingen annen motivasjon enn meg selv, men resultatene kom jo. Og da fikk jeg lyst på mer trening, sier Angy.

Hun har tatt personlig trener-utdannelse med ernæring, stylistutdannelse, og utdanner seg nå til coach. 

–Jeg ikke deltatt på gruppetrening på to år. For meg er det ikke kvantiteten, men kvaliteten som teller. Jeg har lært gjennom personlig erfaring, samt PT-utdannelsen, hvordan jeg kan effektivt få det resultatet jeg ønsker. Jeg har funnet opp mine egne metoder for å bekjempe de kvinnelige problemområdene, og jeg bruker mest egen kroppsvekt, sier hun.

JACOBS STIGE: Denne brenner dobbelt så mange kalorier og trener de fleste områdene av kroppen. Angy er den eneste som har dette apparatet i Drammen, så vidt hun vet.

– Jeg vil ikke se ut som en kroppsbygger. Selv utvikler jeg fort muskler, og det vil jeg ikke ha – jeg vi se ut som en kvinne, men likevel være sterk. Men selv da jeg hadde sixpack og alle kunne se at jeg var veltrent, var jeg nybegynner da jeg begynte med pilatestimer. Jeg hadde nesten ikke kjernemuskulatur! Så det går an å være sterk utenpå og svak inni. Kjernestyrke er utrolig viktig for oss kvinner, særlig etter at vi har født barn.

Personlig trening

Kroppen har ikke forandret seg på flere tusen år. Den vet ikke om du er rik eller fattig, mørk eller lys i huden, muslim eller kristen, har dårlig tid eller ikke, om du er selvopptatt eller ikke. Uansett har den noen basiskrav.

– Samfunnet har forandret seg, men ikke kroppen. Vi sitter stille, det gjorde vi ikke tidligere. Det gir oss overvekt og sykdom, sier Angy.

– Men vi er forskjellige, og krever forskjellig behandling. Det er du som vet best hva kroppen din trenger, hvis du bare vil og kan lytte til den. Du kjenner når den er sulten, du kjenner når den er svak. Om du lærer å lytte dypere, for å finne ut hva slags sult kroppen har, og hva slags svakhet kroppen opplever, er du langt på vei. Det er derfor jeg personlig ikke liker gruppetimer. Det er ikke min kropp som trenes, det er gruppens.

– Men det kommer an på hva du selv ønsker, legger hun til.

– Noen liker å trene i gruppe for å være del av noe, andre vil bli kroppsbyggere. Jeg tilbyr hjelp til kvinner som ønsker å utsette aldringsprosessen, bli sterke uten å se store ut, gå ned i vekt og fremheve de sjarmerende områdene!

EGENVEKT: Angy Granja har lite vekter og manualer i studioet sitt. Egenvekt er nok, mener hun.

Velvære

– Jeg synes at kvinner skal lære seg å være litt mer egoistisk. Ta vare på seg selv, både utvendig og innvendig. Vi utsetter det, til barna har blitt større, til huset er i orden, til jobben ikke krever så mye. Alle drømmer vi om noe, men veldig få går inn for å få det, sier Angy. 

– Mange tror lykken ligger i å få en flott kropp, men det hjelper lite dersom det indre er i ubalanse. 

– Avisene skriver om nye dietter og treningsprogram omtrent daglig, og vi får stadig mer skyldfølelse. Skyldfølelse kan drepe deg fortere enn lunsj på McDonalds hver dag. Et liv fullt av stress og skyldfølelse er helseskadelig.

FitMe

På noen få kvadratmeter har Angy tatt inn de treningsapparatene hun mener kan hjelpe alle til å få den kroppen de ønsker. Men det viktigste apparatet er kroppen selv. Det er få vekter her, bare noen kettlebells. Men det er slynge, trampoline, tredemølle, romaskin og en maskin hun er alene om å ha: Jacobs stige. Hun bruker fantasien på maskinene. Tredemøllen blir frasparksmaskin når hun ligger på gulvet og trener rumpa, eller en effektiv motstand til en plankevariasjon. Barre har hun også satt opp – den er til pilates.

Hun har utarbeidet tre progammer: ”21 x 21”, ”Pump this mother up” og ”Core Me”.

– Men jeg har også muligheten til å komme hjem til deg for å vise deg hvordan du kan bruke hjemmet ditt til treningsstudio. Poenget er at det ikke skal være vanskelig å trene, sier Angy Granja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *