DBU setter opp en av tidenes mest berømte og elskede musikaler på hovedscenen i Drammens Teater.

ANNIE settes opp i Drammens Teater

DBU setter opp en av tidenes mest berømte og elskede musikaler på hovedscenen i Drammens Teater. 24. februar og lørdag 25. februar er det duket for premiere på ANNIE!

Tekst: Kristine S. Henningsen

 Historien om Annie som prøver å flykte fra barnehjemmet, strengt bestyrt av Miss Hannigan, er kjent for flere generasjoner.

Den rørende historien ble for første gang spilt på scenen i 1976, og filmatisert i 1982. Nå setter Drammen Barne– og Ungdomsteater opp den berømte musikalen på hovedscenen i Drammens Teater.

En komplett familieforestilling

Annie er en historie om familie, vennskap, snillhet og håp. Den har alt en familieforestilling trenger: Kjente sanger, stort ensemble, intriger og spenning, tristhet og humor. De kjente sangene vil treffe deg rett i hjerterota, enten du husker dem fra barndommen eller hører dem for første gang.

Selv om handlingen i Annie utspiller seg på 1930-tallet, er temaet like aktuelt i dag. Vi tenker derfor at det er det perfekte stykket å sette opp på scenen. Historien er spennende og fungerer like godt for små som for store. Det vil også komme et par overraskelser i forhold til hvordan instruktørene har valgt å «løse» stykket, sier Anne Britt Brandshaug, som er leder for markedsføringsgruppa i DBU

Ekstraordinær produksjon

Hele 64 skuespillere bidrar i stykket, og hunden Sandy skal «spilles» av en levende hund (!).

Skuespillerne har vært gjennom en omfattende auditionrunde. Før sommerferien ble rollene delt ut, og nå er de i full gang med å øve til premieren. Her blir det mye sang, dans og koreografi – så det må terpes mye før teppet går opp.

 – Annie er en ekstraordinær produksjon med store sang og dansenumre, og nyanserte roller. Det er flere store scener, med mange aktører på scenen, der «småspill» i kulissene er like viktig som rollen i spotlighten, sier instruktør Ane Flåterud Granli.
– Karakterene har stort aldersspenn fra barnehjemsbarn til godt voksne, skurker og alkoholiserte, så skuespillerne trenger gode innlevelsesevner for å kunne tre inn i dette universet. Det krever mer enn talent, det er noe som skal utvikles over tid.

Jobber med Annie hver dag

Forberedelsene til Annie startet allerede i januar, rett etter at «Jul i Blåfjell» ble avsluttet.

– Det tar tid å få alt på plass, sier regissør og produsent Iselin Doret Brandt Bestvold.
– Som regissør og produsent jobber jeg med Annie hver eneste dag. Det er mye som må planlegges og på plass. Samtidig er dette noe av det jeg liker best ved teaterprosessen – at mye må bli til underveis også. Stykket skapes og utvikler seg kontinuerlig, og alt skal ikke være klart før premieren. Det er deilig å ha en jobb der man er spent på hva det skal bli til slutt. Så deler man premiereopplevelsen med alle man har samarbeidet med – og ser hva man har klart å skape sammen.

Snart solgt 900 billetter!

Det er snart solgt 900 billetter til forestillingene i februar og mars. Fremdeles er det gode muligheter til å sikre seg gode billetter til den store premieren, fredag 24. og lørdag 25. februar, på hovedscenen i ærverdige Drammens Teater.

– Det har vært enorm pågang allerede, sier Anne Britt Brandshaug.
– Vi har hatt stand på Elvefestivalen, som var godt besøkt, og 3. september hadde vi en smakebit på Annie på Bragernes Torg. 15 skuespillere sto på scenen i ført kostyme og sminke – et 10 minutters utdrag med replikker og fremføring av sangene “Kanskje” og “Et hundeliv”.

DBU setter opp en av tidenes mest berømte og elskede musikaler på hovedscenen i Drammens Teater.

Omfattende produksjon

– Hele 64 skuespillere bidrar når Annie skal settes opp i Drammens Teater, og hunden Sandy skal «spilles» av en levende hund.

– Skuespillere deles inn i gruppene Hooverville (premiere 24.02) og Easy Street (premiere 25.02). 32 skuespillere vil altså stå på hovedscenen i Drammens Teater under hver forestilling.

– Produksjonen er omfattende. Tre instruktører regisserer og veileder skuespillerne, mens 70 foreldre driver dugnadsarbeid i kulissene – syr kostymer, lager kulisser, sminker, skaffer til veie rekvisitter, driver med markedsføring, arbeider på scenen og er inspisienter. I tillegg kommer eksterne teknikere, og assistanse og dialog med Drammens Scener.

Fakta om ANNIE

Musikalen handler om Annie som prøver å flykte fra barnehjemmet, strengt bestyrt av Miss Hannigan. Hun smelter hjertet til milliardæren Oliver Warbucks, og sjarmerer til og med president Roosevelt. Warbucks vil hjelpe Annie med å finne foreldrene sine. Hun bærer et halvt hjerte i et kjede rundt halsen, og foreldrene skal ha den andre delen. Plutselig dukker et par opp med den andre halvdelen av hjertet – men kan hun stole på at det er de ekte foreldrene hennes?

Visste du at …

Nesten 800 jenter var på audition for å spille Annie før filmatiseringen i 1982?

Musikalen er et av stykkene som har gått lengst på Broadway i historien (25. plass)?

Den røde parykken klødde sånn under innspillingen av filmen, at hovedpersonen fikk en spesiell kam å gre seg med mellom scenene?

Scenen der Molly slipper en død mus ned i blusen på Miss Hannigan er helt ekte?

To ulike hunder spilte Sandy i filmen? En utførte stuntene mens den andre tok seg av resten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *