Fra forestillingen i 2012. I februar 2023 blir det ny rollebesetning, og minst like fantastisk.

Over 400 billetter solgt: ANNIE settes opp i Drammens Teater

DBU setter opp en av tidenes mest berømte og elskede musikaler på hovedscenen i Drammens Teater. 24. februar og lørdag 25. februar er det duket for premiere på ANNIE. Allerede er 430 billetter solgt!

Tekst: Kristine S. Henningsen
Fra forestillingen Annie i 2012. Også i den kommende oppsetningen vil det være ekte hunder med på scenen.

Historien om Annie som prøver å flykte fra barnehjemmet, strengt bestyrt av Miss Hannigan, er kjent for flere generasjoner.
Den rørende historien ble for første gang spilt på scenen i 1976, og filmatisert i 1982. Nå setter  Drammen Barne– og Ungdomsteater opp den berømte musikalen på hovedscenen i Drammens Teater.

En komplett familieforestilling

Annie er en historie om familie, vennskap, snillhet og håp. Den har alt en familieforestilling trenger: Kjente sanger, stort ensemble, intriger og spenning, tristhet og humor. De kjente sangene vil treffe deg rett i hjerterota, enten du husker dem fra barndommen eller hører dem for aller første gang. Dermed kan den treffe flere generasjoner på en gang.
– Selv om handlingen i Annie utspiller seg på 1930-tallet, er temaet like aktuelt i dag. Vi tenker derfor at det er det perfekte stykket å sette opp på scenen. Historien er spennende og fungerer like godt for små som for store! Det vil også komme et par overraskelser i forhold til hvordan instruktørene har valgt å «løse» stykket, sier Anne Britt Brandshaug, som er leder for markedsføringsgruppa.

Ekstraordinær produksjon

Skuespillerne har vært gjennom en omfattende auditionrunde. Før sommerferien ble de ulike rollene delt ut, og nå er de i full gang med å øve til premieren. Her blir det mye sang, dans og koreografi – så det må terpes mye før teppet går opp.
– Annie er en ekstraordinær produksjon med store sang og dansenumre, og nyanserte roller. Det er mange store scener, med mange aktører på scenen, samtidig hvor småspill i kulissene vil spille minst like stor rolle som hos den som står i spotlighten helt forrest, sier instruktør Ane Flåterud Granli.
– Rollene har stort spenn, alt fra barnehjemsbarn til voksne skurker, så ungdommen trenger gode innlevelsesevner for å kunne tre inn i dette universet. Det krever mer enn skuespillertalent, det er noe som bør utvikles over tid.
Medinstruktør Anette Løbach sier seg enig med Granli, og tilføyer:
– Vi er opptatt av å finne ut hvordan hver eneste karakter i forestillingen, hvert barn, finner sin plass og får blomstre og skinne. Det er så mye man kan si – også uten ord!

Jobber med Annie hver dag

Forberedelsene til Annie startet allerede i januar, rett etter at «Jul i Blåfjell» ble avsluttet.
– Det tar tid å få alt på plass, sier regissør og produsent Iselin Doret Brandt Bestvold.
–Som regissør og produsent jobber jeg med Annie hver eneste dag. Det er mye som må planlegges
og på plass, og samtidig er dette noe av det jeg liker best ved teaterprosessen – at mye må bli til underveis også. Det skal skapes og få leve underveis, og alt skal ikke være klart før premieren. Det er deilig å ha en jobb der man er spent på hva det skal bli til slutt, og så kan man dele den fantastiske opplevelsen ved å se stykket på scenen – og se hva man har klart å skape sammen.

Fra forestillingen i 2012. Det jobbes hektisk blant barn og foreldre i DBU frem til premieren i februar 2023.

Billettene slippes nå!

1. september ble billettene til den store premieren sluppet. Premieren er fredag 24. og lørdag 25. februar – på hovedscenen i ærverdige Drammens Teater. Allerede er 430 billetter solgt.
– Det har vært enorm respons allerede, sier Anne Britt Brandshaug, som er leder for markedsføringsgruppa i DBU.
– Vi har hatt stand på Elvefestivalen, som var godt besøkt, og 3. september hadde vi en smakebit på Annie på Bragernes Torg. 15 skuespillere sto på scenen i ført kostyme og sminke – et 10 minutters utdrag med replikker og sangene «Kanskje» og «Et hundeliv». Vi hadde også stand der man kan registrere seg for å vinne fire billetter til premieren 24.02, og foreldre eller besteforeldre kunne fotografere barna i den fine Annie-figuren vår. Etter opptredenen på scenen var det også mulig å hilse på flere av skuespillerne.

Drammen Barne– og Ungdomsteater gleder seg stort til å spille Annie på scenen, og håper mange vil komme og dele de sterke, rørende og humoristiske øyeblikkene. Du kan forvente deg trøkk, vakker sang og masse spilleglede!

Omfattende produksjon

– Hele 64 skuespillere bidrar når Annie skal settes opp i Drammens Teater – og «Sandy» skal spilles av en levende hund!
– Skuespillere deles inn i gruppene Hooverville (premiere 24.02) og Easy Street (premiere 25.02). 32 skuespillere vil altså stå på hovedscenen i Drammens Teater under hver forestilling.
– Produksjonen er omfattende. Tre instruktører regisserer og veileder skuespillerne, mens 70 foreldre driver dugnadsarbeid i kulissene – syr kostymer, lager kulisser, sminker, skaffer til veie rekvisitter, driver med markedsføring, arbeider på scenen og er inspisienter. I tillegg kommer eksterne teknikere, og assistanse og dialog med Drammens Scener.

Fakta om ANNIE

Stykket handler om Annie som prøver å flykte fra barnehjemmet, strengt bestyrt av Miss Hannigan. Hun smelter hjertet til milliardæren Oliver Warbucks, og sjarmerer til og med president Roosevelt. Warbucks vil hjelpe Annie med å finne foreldrene sine. Hun bærer et halvt hjerte i et kjede rundt halsen, og foreldrene skal ha den andre delen. Plutselig dukker et par opp med den andre halvdelen av hjertet – men kan hun stole på at det er de ekte foreldrene hennes?

Visste du at …

– Nesten 800 jenter var på audition for å spille Annie før filmatiseringen i 1982?
– Musikalen er et av stykkene som har gått lengst på Broadway i historien (25. plass)?
– Den røde parykken klødde sånn under filmatisering, at hovedpersonen fikk en spesiell kam å gre seg med mellom scenene?
– Scenen der Molly slipper en død mus ned i blusen på Miss Hannigan er ekte?
– To ulike hunder spilte Sandy i filmen? En gjorde stuntene og den andre tok seg av resten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *