AQUA D’or til finalen i Ungdommens Musikkmesterskap

Luna Isabel Hansen Lopez, Solveig Grønnestad, Kristin Alstad Rukke og Sophie Strøm fra Drammen og Sande utgjør AQUA D’or. Nå er de plukket ut blant 26 utøvere og grupper fra hele landet som deltar i Ungdommens Musikkmesterskap denne helgen.

95 solister og 13 kammermusikkgrupper i den nasjonale finalen i Ungdommens musikkmesterskap (UMM) 2022–2023, som er å regne som et uoffisielt norgesmesterskap for unge musikere som framfører klassisk musikk. De konkurrer blant annet om å bli Årets musiker og Årets talenter samt mange andre gjeve priser og premier. For eksempel belønnes Årets musiker (beste solist i eldste klasse) med 50 000 kroner og solistoppdrag med KORK.

I UMM får alle de unge musikerne verdifull erfaring i å utøve musikk foran både jury og publikum. Samtidig som de kjemper om gjeve priser og får gleden av å møte og bli kjent med andre deltakere.

Årets musiker kåres i eldste solistklasse, Årets talent kåres i tre yngre årsklasser, Beste kammermusikkgruppe kåres i eldste kammermusikk-klasse.

Én kommentar

  1. UMM Ungdommens Musikkmesterskap Nasjonalt og finale var i helgen og lokale ungdommer fra Drammen og Drammen kulturskole ble kåret til årets beste i sin klasse med årets talentpris på ke 20.000,- + å spille på Nordlysfestivalen i Tromsø 2024.
    UMM: runde 1 er regionalt og der plukkes det ut førsteprisvinnere som spiller på Norges Musikkhøgskole (20-22 januar) og de konkurrerer om ulike priser. UMM er delt inn i aldersbestemte klasser, klasse A (ensemble opptil 15 år), (ensembleklasse B opptil 18 år), ensemble klasse C (studenter), solister i klasse: barneskole, ungdomsskole, videregående og høgskole.
    AQUA D`or saxofonkvartett vant klasse A og solist klasse 2.

    Prisen Årets talent ble utdelt til fire deltakere (bildekollasjen under), i ulike aldersklasser, og gikk til slagverkeren Ole-Jakob Innervik fra Oslo (fikk 10 000 kr som Årets talent i klasse 1), AQUA D’or saxofonkvartett fra Drammen og Sande (20 000 kr som Årets talent i klasse 2/A) samt fiolinisten Andreas Alexander Martinsen fra Lørenskog og fløytisten Milla Kitterød fra Sarpsborg (fikk 15 000 kr hver som Årets talent i klasse 3/B – de delte prisen).

    https://umm.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *