First Lego League 2022. ARD Spagheπi Akademiet Realfagsskole Drammen

«ARD spagheπi» skal forsvare Drammens ære

Denne gjengen stakk av med seieren i FIRST LEGO League: «ARD spagheπi» skal forsvare Drammens ære i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse.

Etter ukesvis med forberedelse, og intense timer med konkurranse, kunne «ARD spagheπi» smile bredt. Laget stakk av med den gjeve Champions-prisen i Drammen-finalen i FIRST LEGO League 2022, og vinner en ettertraktet billett til den skandinaviske finalen.

– «ARD spagheπi» fra Akademiet Realfagskole i Drammen og de andre lagene imponerte meg stort under årets regionale finale i Drammen. Det er tydelig at problemløsning gjøres best i et kreativt fellesskap, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

29 lag

Lørdag 12. november var det duket for regionale finaler i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. FIRST Scandinavia står bak FIRST LEGO League i Skandinavia som støttes av talentutviklingsprogrammet til Equinor, Morgendagens helter. I Drammen kjempet 29 lag om priser innen innovasjon, forskning og teknologi. Gjevest er Championsprisen som går til laget som utmerker seg i alle kategoriene.

Årets oppdrag er SUPER POWERED, hvor de unge talentene forsker på morgendagens energiløsninger. «ARD spagheπi» skapte stor begeistring hos dommerne, og som vinnere av Championsprisen får Drammenstalentene konkurrere i den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League som avholdes i Equinors kontorer på Fornebu lørdag den 3. desember 2022.

ARD Spagheπi i aksjon.

– Vår tids viktigste spørsmål

Gleden var stor da «ARD spagheπi» kunne entre scenen etter å ha blitt utropt som vinnerlaget. De har lagt ned en iherdig innsats for å finne gode svar på energiutfordringene vi står overfor i fremtiden.

– Temaet energi er et av vår tids viktigste spørsmål, og det er viktigere enn noensinne å lytte til barn og unges kreative ideer rundt morgendagens energiløsninger. Med den læringsviljen og det engasjementet vi har sett i dag er jeg sikker på at fremtiden er i gode hender, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

Andreplass i robotkonkurransen i Drammen gikk til laget «Galterud 1».

– Finner løsninger som de voksne ikke har svaret på

FIRST LEGO League i Skandinavia er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag.

– I FIRST LEGO League er det barn og unge selv som stiller spørsmålene og finner løsninger som de voksne ikke har svaret på. De får bryne seg på problemer fra den virkelige verden, og er nødt til å samarbeide, forske og være kreative for å finne bærekraftige løsninger. Vi har tro på at interessen for forskning, realfag og teknologi øker gjennom lek og eksperimentering, sier Stian Elstad, daglig leder i FIRST Scandinavia.

Helgen 11.-13. november ble det arrangert 23 regionale finaler på følgende steder: 
Ålesund, Ullensvang, Trondheim, Tromsø, Stavanger, Sogn, Sarpsborg, Salten, Romsdal, Oslo, Nord-Troms, Nordfjordeid, Lofoten, Larvik, Kirkenes, Helgeland, Haugalandet, Gjøvik, Finnsnes, Drammen, Bergen, Alta og Agder.

Fakta om FIRST LEGO League:

  • Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge.
  • FIRST LEGO League ble første gang arrangert i 2000.
  • Arrangementet FIRST LEGO League arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter, hvor Equinor støtter talenter innenfor realfag, kultur og idrett.
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap, og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
  • Rundt 420 lag fordelt på 23 norske byer deltar under årets regionale finaler.
  • Årets oppdrag er SUPER POWERED, og handler om å finne nye energiløsninger.
  • Den skandinaviske finalen arrangeres i Equinors kontorer på Fornebu lørdag den 3. desember.

Om FIRST Scandinavia:

FIRST Scandinavia er en ideell stiftelse som siden år 2000 har utviklet og gjennomført konsepter og prosjekter innen realfagene for over 650 000 barn og unge. Formålet til FIRST Scandinavia er å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi, og gjennom dette bidra til at flere velger en realfaglig utdanning. FIRST Scandinavia står bak FIRST LEGO League i Norge, Sverige, Danmark og Færøyene.

Om Morgendagens helter:

Equinor jobber tett med FIRST LEGO League i Skandinavia gjennom sitt talentutviklingsprogram Morgendagens helter, der satsing på utdanning og realfag står sentralt. Morgendagens helter handler om å løfte frem mennesker med evne og vilje til å tenke annerledes, og med kompetanse og utholdenhet til å jobbe hardt for å oppnå enestående resultater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *