20231101_081115

Årets første skitur i Finnemarka

Aldri har vel skisesongen startet tidligere. 1. november kjørte min hund Emil og jeg opp til Ner-dammen fra Solberg spinneri. Vi hadde sett på skisporet.no og på finnemarkas venner på Face-book at løyper var blitt kjørt opp.

Vi spente på oss skia ved Nerdammen før soloppgang og la i vei med hodelykten på. Ved Mellomdammen kom vi inn på nyoppkjørte skispor med et tynt lag med nysnø i. Ren nytelse var det å kjenne “trikkeskinnene” under skia når vi la i vei i fint driv.

Et stykke opp i lia i retning Solbergvannet så vi at åsen foran oss lå badet i nyanser av oransjerødt og at sola var på vei opp. Vi stoppet og foreviget øyeblikket før vi fortsatte mot Solbergvannet.

Fremme ved Solbergvannet tok vi en kort rast med kaffe og blåbærmuffins før vi startet på returen. Veien tilbake var enda vakrere for nå hadde vi sola i fjeset og fantastiske fotomotiver av snøtunge trær og åser som badet i sol med en spennende himmel i blått og grått i bakgrunnen som ble vakrere for hvert staketak. 12.5km av ren skilykke!

Senere returnere Emil og jeg tilbake til parkeringen ved Nerdammen med et stort smil om munnen over en fantastisk fin opplevelse av årets første snø

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *