Årets vakreste soloppgang i Finnemarka

Den vakreste soloppgangen i år opplevde jeg en tidlig morgen i januar, da jeg gikk på ski til Storsteinsfjell i Finnemarka.

Tekst og foto: Monica Østenengen

Etter et tungt snøfall og med Yr som lovet strålende sol, bestemte jeg meg for å oppleve soloppgangen fra Storsteinsfjell. Jeg startet fra Eiksetra i mørket med hodelykt i -18C. Gikk opp dritabakkene, og for ikke å slite meg helt ut, tok jeg bena fatt med skia på skuldrene. Kulda bet i kinnene, fingrene og tærne så jeg merket at jeg levde, for å si det sånn.

Vel oppe på Skimten så jeg at himmelen i øst var farget oransje og at soloppgangen var nær. Jeg spente på meg skia og satt utfor i retning Storsteinsfjell.

Fikk selskap

Jeg trodde  jeg var den eneste på jakt etter soloppgangen denne morgenen. Der tok jeg feil. To tøffe damer hadde ligget i telt og koste seg med bålkaffe. Én kom på fat bike, og tre skiløpere kom ut av skauen. Sammen sto vi å nøt en iskald soloppgang på en av Finnemarkas fineste utsiktspunkter. Alle var i fyr og flamme over en så fantastisk opplevelse av skjønnhet. Vi sto der å knipset bilder av den vakreste soloppgangen, med Lierdalen innhyllet i tåke. For en som for det meste traver marka alene, var det en utrolig fin følelse å dele denne naturopplevelsen med andre naturelskere. Bildene fra denne turen er noen av de vakreste motivene jeg har tatt i Finnemarka.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *