Lyst på kake?: Elever på Åssiden videregående skole åpner bakeriutsalg 2. desember. Fra venstre: Ingvild Eriksen (17), Fredrik Brenden Hammer (18), Magnus Teien (17), Nina Botterli (17) og Jon Christian Kristoffersen (17). Fraværende bakerimedarbeider: Cathrine Borgersen.

Baksten er i boks

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i november 2009.

Gruer du deg til de syv slaga? Kransekake som aldri blir helt som den skal? Nå får du proff hjelp til en billig penge.

Elever ved Åssiden videregående skole har laget et bakeriutslag til glede for alle som liker hjemmebakst.

Prosjektet Ung entreprenør har vært veldig vellykket på Åssiden VGS. Flere klasser i forskjellige studieretninger har brukt andreåret på videregående til å lage sine små bedrifter.

-Det har vist seg at elever som har gått ut herfra har startet bedrifter selv, sier Sølvi Haugen, lærer ved Mat og restaurantfag.
– Her får de trening, ikke bare i faget sitt, men alle deler av det å drive egen bedrift.

Bakeriutsalget vil bli å finne på baksiden av bygg F, og vil fra 2. desember holde åpent på onsdager i skoletiden. De vil ta imot bestillinger, og også ha ferdige varer til salgs. Selvsagt vil sortimentet ha tyngde på julebakst i julemåneden.

Egne investeringer

-Vi startet prosjektet for rundt en måned siden, sier daglig leder Ingvild Eriksen (17).
– Alle investerte 200 kroner for å få en startkapital til innkjøp av råvarer. Vi regner med at overskuddet snart vil dekke utgiftene.

Markedsføringen har blitt gjennomført på skolen og rundt den. Og med Byavisa Drammens reportasje, skulle det ikke være umulig at folk finner veien til de ivrige bakerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *