TANKEFELTTERAPI: Vigdis Hansen (58) har åpnet som tankefeltterapeut i Nedre Storgate.  

Bankende behandling

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen april 2010.

– Noe av det jeg synes er fint med denne behandlingen, er at du slipper å tro på at det virker. For det gjør det, sier Vigdis Hansen, som nettopp har åpnet praksis som tankefeltterapeut i Nedre Storgate.

I flere tiår jobbet Vigdis Hansen (58) som førskolelærer med fordypning i spesialpedagogikk og drama. Det kostet for mye til slutt, og hun bestemte seg for å la livet ta en ny vending.

Ny vending

– Jeg satt og lurte på hvilken vending, da jeg kom over noe lesestoff om TFT, sier hun. – Det som fenget meg, en gammel skeptiker, var det faktum at det ligger årtusener med praksis og erfaring bak dette.

I hele vinter har hun holdt på med grunnutdanningen, og fortsetter med fordypningskurs i uoverskuelig fremtid. 

– Det var med mye nerver og usikkerhet jeg gikk inn på dette her, men jeg visste at jeg ikke kunne fortsette som førskolelærer på grunn av helsen, sier hun. – Jeg hadde vel også noen sommerfugler i magen da jeg bestemte meg for åpne eget kontor her, men jeg har allerede fått pasienter, og det er jo beroligende.

PUNKTENE: De sentrale bankepunktene.

Lett banking

– Det er en behandling som er basert på kroppens meridianer, akkurat som akupunktur og akupressur, sier Vigdis. – Vi banker lett på de punktene som sitter der meridianene starter og slutter.

TFT er kort fortalt en terapi som brukes ved følelsesmessige problemer, spenningstilstander og smerter. Den lette bankingen på de bestemte punktene stimulerer kroppens eget reparasjonssystem.

– Pasienter kommer til meg for å få bukt med frykt, søvnproblemer, sorg eller andre vanskelige følelser, forteller hun. – TFT kan også hjelpe ved spiseforstyrrelser, avhengighet og lese- og skrivevansker. Normal behandlingstid er fem ganger, og da får pasienten instruksjoner i noen enkle selvhjelpsteknikker til bruk senere.

– Det morsomme er at to av pasientene mine er pur unge jenter, og de har sånn effekt av behandlingen. De trodde ikke det var mulig, noe så enkelt og smertefritt!

FAKTA

Tankefeltteknikk

TFT er utviklet og forsket på i over 30 år av klinisk psykolog Roger Callahan (USA). Det kom til Norge i 1997 ved hjelp av Mats Uldal.

TFT kombinerer Østens kunnskap om kroppens energibaner og tradisjonell tankegang innen kognitiv psykologi.

I tillegg til banketeknikken, vil terapeuten bruke en spesiell spørreteknikk som fininnstiller tankene på det som utløser de vanskelige følelsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *