BARE BARN: Strømsgodset barnekor stiller med 50 barn fra fire år og oppover til forestilling på Drammens teater på lørdag.

Bare barn er barn

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i mai 2010.

Strømsgodset barnekor opptrer i teateret førstkommende lørdag. Rundt 50 barn fra fire år og oppover deltar, og noen er mer rutinerte enn andre.

Stykket er laget etter inspirasjon fra Trond Viggo Torgersen, og mange av hans sanger synges pluss noen andre. Gjennom forestillingen får vi bli med koret på en helt vanlig barnedag.

HJALMAR: Jonas Evenshaug Christiansen (11) gir alt på sin siste forestilling sammen med Strømsgodset barnekor. På teateret på lørdag spiller han rollen som Hjalmar.

Siste show

Det er barn i alderen fire år til åttende klasse som er med i koret. Noen har vært med ”hele livet”.

– Jeg tror nok dette blir min siste forestilling i denne sammenheng, sier Jonas Evenshaug Christiansen (11) som skal spille rollen som Hjalmar etter Trond Viggo Torgersens figur.. – Jeg har deltatt på seks forestillinger nå, og har tenkt å bruke tiden min på andre interesser.

Selv om han slutter i koret, skal han fortsatt drive med musikk. Han og to kompiser deler den interessen, og han ser ikke bort fra at de danner et band etter hvert. Fotballen skal også få mer tid, hvor han driver med keepertrening.

– Og jeg skater hver eneste dag, sier Jonas, som håper det blir mer tid til yndlingshobbyen også.

Første show

– Det begynner først nå å gå opp for Thora at det er noe stort på gang, sier mamma Heidemarie Hahn fra Bragernes. – Det blir en annen stemning i koret, og mye spenning.

– Jeg liker å synge, og den fineste sangen er Bæ bæ lille lam, betror hun oss. Den sangen står ikke på repertoaret i teateret på lørdag, men mange andre fine barnesanger som hun har lært seg.

– Hun har alltid sunget, og nå håper vi bare at premierenervene gir seg, sier mamma.

NERVER: Thora Hahn (4) har premierenerver, men sammen med lillesøster Annika (2 ½) går det bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *