Bingo i Drammen

Bingo kan være en morsom og sosial aktivitet for de voksne og i Drammen finner du et solid utvalg av ulike bingohaller. Her har vi sydd sammen en kort oversikt for deg som ønsker å prøve lykken på bingo, med informasjon om hvert spillsted.

  1. Bingo– Besøk de i Nedre Torggate 3.
  2. OK Bingo Strømsø – Ligger kort vei unna Byhaven Bingo i Eliesons gate 4.
  3. Spilleriet tilbyr bingo i Drammen både på nett og i egne lokaler. For å spille “fysisk” kan du besøke i Vårveien 24.
  4. Fungames (avdeling Åssiden) har også en bingohall. Besøk de på adressen Betzy Kjelsbergs vei 263.

Noen få år tilbake kunne man også ta sjansen hos Byhaven Bingo i Drammen. Som den gang holdt til på Torgeir Vraas Plass 4. De måtte stenge dørene i 2018, og det ble kort tid senere rettet påstander om underslag mot 2 av de ansatte. Dette medførte en del bråk da diverse frivillige idrettslag ikke mottok tilskuddene de hadde krav på.

Hva er egentlig Bingo?

Bingo er et sjansespill som hevdes å stamme fra ca. 1500-tallet i den sørlige delen av Europa. Gjennom årene har utgaven av bingo endret seg mye, og dagens versjon er i stor grad bygget på den amerikanske bingo-modellen fra starten av 1900-tallet.

Til forskjell fra andre former for pengespill er det mulig for norske selskaper å tilby bingo på nett. Dermed kan man delta i bingospill virtuelt, uten å måtte være tilstede.

Målt i antall spillere er bingo blant verdens mest populære spill og det anslås til å ha over 80 millioner spillere på verdensbasis. I Norge forbindes bingo gjerne med pensjonister som spiller sammen i sosiale sammenhenger. Dette er derimot i ferd med å endre seg. Hovedårsaken er at bingo nå også tilbys på nett i Norge. For å spille må man ha fylt 18 år og kunne verifisere ID ved hjelp av BankID. Deretter må registreringen fullføres i et fysisk lokale.

Mer om spillet: En type beholder (ofte kalt en “tombola”) fylles med flere nummererte kuler. Hver kule representerer et unikt tall fra 1 til 75, enda det finnes variasjoner med flere tall. Den som spiller bingo har som mål å gjette hvilke tall som trekkes fra tombolaen. Er du den første til å gjette riktig? Da roper du ut ordet “bingo”.
Det er verdt å merke at bingo i Norge tilbys i ulike former, og at det ikke finnes ett regelverk som gjelder for alle. Her finner du mer informasjon om bingo og hvilke generelle regler som gjelder for diverse spill, både på nett og i bingolokaler.